Jučerašnje nevrijeme na području SBK prouzrokovalo nove štete

Na području Srednjobosanskog kantona u općini Travnik jučer u poslijepodnevnim satima uslijed obilnih padavina došlo je do izlijevanja potoka u MZ Dolac što je prouzrokovalo plavljenje stambenih objekata i naselja oko Osnovne škole “Dolac”.

Na području općine Donji Vakuf u poslijepodnevnim satima uslijed obilnih padalina praćenih gradom došlo je do plavljenja određenog broja pomoćnih i stambenih objekata, te poljoprivrednih usijeva na području općine. U naselju Kamenjaća uslijed izlijevanja bujićnih potoka prekinut je saobračaj.

Zbog obilnih padavina na području općine Bugojno došlo je do prekida putne komunikacije MZ Drvetine, Goruša, Hum, Doganovci, Zanesovići i jednosatnog prekida na magistralnom putu Bugojno-Novi Travnik u poslijepodnevnim satima.

Angažirana je mehanizacija, koja je danas osposobila saobraćaj na navedenim komunikacijama. Također uslijed podzemnih voda i bujićnih potoka došlo je do plavljenja stambenih objekata na području općine u naselju Kamenjača, gdje je poplavljeno pet kuća.

Federalna uprava civilne zaštite i dalje je u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalima osobama: dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva.

Federalna uprava civilne zaštite vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija, uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu, saopćeno je iz FUCZ-a.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU