Jusuf Nurkić mladima Tuzle poklonio košarkaško igralište (FOTO)

Jusuf Nurkić, reprezentativac Bosne i Hercegovine i član NBA tima Porltland Trail Blazersa, danas je svečano poklonio novoizgrađeni košarkaški teren mladima Tuzle.

Gradnja savremenog košarkaškog terena počela je prošle godine nakon dogovora Nurkića i tadašnjeg gradonačelnika Jasmina Imamovića, a vrlo brzo je ideja prešla u fazu realizacije.

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i nekadašnji gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović od srca se zahvalio Nurkiću na velikodušnom poklonu mladima Tuzle.

“On se odlučio za velikodušni poklon mladima i djeci Tuzle u vidu ovog igrališta. Dogovorili smo prijem ovog velikodušnog poklona prije vijesti o tragediji u Beogradu. Jako je važno, svi žalimo djecu, svi brinemo da se i ovdje tako nešto ne dogodi. Sada je ovaj velikodušni poklon Jusufa Nurkića mnogo važniji jer se radi o poklonu djeci i mladima“, poručio je Imamović.

jusuf nurkić mladima tuzle poklonio košarkaško igralište (foto)
jusuf nurkić mladima tuzle poklonio košarkaško igralište (foto)

Teren se sastoji od četiri koša sa zglobnim obručima i staklenim tablama, te iscrtanim linijama za basket, ali i košarkaškim igralištem u propisanim dimenzijama. Djeca su sa oduševljenjem dočekala Nurkića, a mnogi od njih su istakli kako im je upravo NBA zvijezda omiljeni košarkaš.

“Grad Tuzla je u tom kontekstu izdvojio zemljište, uradio projekat, imao svoj nadzor i preuzeo igralište da održava. Meni je drago što će mladi imati mjesto gdje da se druže, razvijaju“, rekao je Zijad Lugavić, aktuelni gradonačelnik Tuzle.

jusuf nurkić mladima tuzle poklonio košarkaško igralište (foto)
jusuf nurkić mladima tuzle poklonio košarkaško igralište (foto)

Jusuf Nurkić je rekao kako je Tuzla primjer za cijelu Bosnu i Hercegovinu i da se vrijednosti iz tog grada trebaju proširiti na cijelu državu.

“Tuzla, mislim da riječ govori sama po sebi, od postojanja koliko je bitno biti drugačije prihvaćen neovisno o djeci. Po meni Tuzla predstavlja ono što Bosna i Hercegovina treba biti u cjelini jer nije bitno ko si i odakle si. Moja želja je bila da napravimo teren i vrlo brzo smo završili ideju. Djeca danas puno provode vremena pred ekranima i ja sam sretan što smo uspjeli ovo napraviti“, kazao je Nurkić.

Uslijedile su utakmice između mladih Tuzle koji treniraju u različitim klubovima, a istakli su kako će im igralište u naselju Stupine ubuduće biti omiljena destinacija.

AA

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU