Juve kreće u lov na novog špica, tri “realistične mete” identifikovane

Italijanski Tuttosport donosi špekulacije o želju Juventusa da u svoje redove, već za sljedeću sezonu, dovede novog napadača. Postavljen je i eliminatorni uslov u potrazi za novim špicem – mora biti mlađi od 30 godina.

Novi napadač bi prvenstveno bio zamjena za Gonzala Higuaina, 32-godišnjaka koji bi vrlo brzo mogao napustiti Allianz stadion.

Navodno je Stara dama već locirala “realistične mete” za ljetni prelazni rok. Novi špic Juventusa bi tako od ljeta mogao biti Gabriel Jesus, Timo Werner ili Mauro Icardi.

Inače, Juventus je još prošlog ljeta pokušao prodati Higuaina, ali je iskusni Argentinac (čiji ugovor sa Starom damom važi do 2021.) odbio transfer jer je želio ponovo sarađivati sa Mauriziom Sarrijem.

Bianconeri su se u skorijoj prošlosti povezivali i sa mladim Erlingom Haalandom, ali je Norvežanin odbio mogućnost da dođe u Juventus i izabrao Borussiju Dortmund.

Sada se ponovo Juventus povezuje sa odbačenim špicem Intera (trenutno članom ekipe PSG-a) Maurom Icardijem. Juventus je proteklih par godina navodno radio na transferu koji se još nije desio, ali bi Stara dama ponovo mogla pokušati i predstojećeg ljeta.

Sa druge strane tu je i Timo Werner, napadač Leipziga koji se intenzivno povezuje sa Liverpoolom, ali kojeg bi i Stara dama vrlo rado željela vidjeti u svojim redovima, baš kao i Gabriela Jesusa koji je sve frustriraniji nedostatkom minutaže u Manchester Cityju. Sportsport

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU