Juventus i Raiola napravili plan: Veliki transfer u najavi!

Bez obzira što je upitno šta će biti o aktuelnoj sezoni i da li će uopšte biti završena o ljetnim transferima se već špekuliše. Od bh. reprezentativaca najaktuelniji je Miralem Pjanić.

Od njegovog dolaska u Juventus na ljeto 2016. godine Pjanića mediji na Apeninima tradiconalno svakog ljeta sele iz Torina, a dojam je kako je odlični veznjak trenutno puno bliže odlasku nego ostanku u Torinu.

Prema izvještajima italijanskih medija Juventus je već obavijestio Mina Raiolu o planovima da u Torino tokom ljeta vrate Paula Pogbu. Bianconeri su kontroverznom agentu poručili da su spremni za povratak Francuza.

Cifra za koju bi se Pogba vratio u Juventus iznosi 110 miliona eura s tim da će franucski veznjak morati pristati na smanjenje plate jer mu Stara dama ne može plaćati 15 miliona godišnje kao Manchester United.

Pogba ne krije svoje osjećaje prema Staroj dami. Francuz se prije nekoliko dana snimio kako trenira u dresu Juventusa i tako dodatno zagolicao maštu pristalicama najtrofejnijeg italijanskog kluba.

Gazzetta dello Sport navodi kako bi Pogbin povratak mogli isplatiti Miralem Pjanić i Sami Khedira. U Juventusu smatraju da za bh. reprezenativca mogu uzeti do 70 miliona eura, dok se Khedire žele riješti radi njegove visoke plate. Ovaj 32-godišnjak zarađuje čak šest miliona godišnje.

Pronaći mušteriju za Pjanića Juventusu neće biti teško. Najzagrijaniji je PSG. Francuski prvak već godinama ima na radaru bh. fudbalera. Prethodnih dana se spominju Real i Chelsea. Sportsport

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU