JYSK u svom asortimanu nudi stolice od recikliranih ribarskih mreža

U susret obilježavanju Svjetskog dana planete Zemlje, JYSK je predstavionovu kolekcijubaštenkog namještaja sa naglaskom na stolice izrađene od starih ribarskih mreža kako bi se priključio globalnom povećanju svijesti o održivom razvoju.

Sarajevo, 21.04.2021. – Okeanima je prekriveno gotovo 70% naše planete, a morski otpad se može naći gotovo svuda. Plastika iz morskog otpada, osim što ugrožava zdravlje naših mora i obala, isto tako ugrožava i našuindustriju i zajednicu. Problem plastike je u tome što ona nikada ne „nestane“ u prirodi već se sakuplja u životnoj sredini, naročito u okeanima. Sunčeva svjetlost, slana voda i talasi plastiku rastavljajuna još manje dijelove, a kako bi se jedna plastična boca razgradila treba proći oko 500 godina. Svake godine u izgubljenim ribarskim mrežama završe i stradaju brojni delfini i foke, ali se i zadržavaju veći komadi plastičnog otpada koji će vijekovima onečišćavati dno mora i okeana.

Kako JYSK podstiče održivo poslovanje,ovogproljećaje predstavio novu kolekciju koja se temelji na recikliranim materijalima. U njoj se posebno ističestolica SADBJERG od recikliranih ribarskih mreža. Baštensku stolicu je izradila firmaSCANCOM u sklopu Lars Larsen grupacije, unutar koje posluje i kompanija JYSK.

Stare ribarske mreže koje ne služe svrsi otkupljuju se u lukama, čime se direktno sprječava njihovo bacanje u okean. Zatim se mreže voze u reciklažne centre gdje se pretvaraju u vrijedni reciklirani sirovi materijal iz kojegnastaje baštenska stolica.

Sama konstrukcija ove stolice je od aluminija što je čini vrlo izdržljivom, laganom i otpornom na sve vremenske uslove. Ono što je posebno zanimljivo je njen funkcionalan dizajn i zato jenakon upotrebe lako rastavljiva i svaki njen diose može adekvatno reciklirati.

JYSK kao firma sa značajnom ekspanzijom i rastom poslovanja ima obavezu odgovornog ponašanja kako prema prirodi, tako i prema ljudima.Dugi niz godina JYSK učestvujeu povećanju svijesti svojih kupaca i dobavljača i radi sa najvjerodostojnijim svjetskim eko-oznakama poput OEKO-TEX i FSC certifikata, kako bi osigurao da materijali od kojih su izrađeni njihovi proizvodi dolaze iz odgovornih izvora.

Ova SADBJERG stolica, osim što je ekološki prihvatiljiva, također ima elegantnan dizajn, što je čini odličnim komadom namještaja ne samo na vašim terasama i balkonima već i tokom zimskih mjeseci u vašoj dnevnojsobi. Ove stolice mogu se složiti jedna na drugu, praktične su, ali prije svega izrađene su sa posebnom brigom za našu planetu.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU