Kadrić s predstavnicima Komore i Udruge poslodavaca o gospodarskim temama – TNTPortal

Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić sa suradnicima održao je u utorak sastanak s predstavnicima Gospodarske komore i Udrugom poslodavaca Brčko distrikta kako bi razgovarali o važnim i aktualnim gospodarskim temama kao što je revitalizacija pozitivnog gospodarskog ambijenta, pomoć gospodarstvu i rad tijela preko kojih se realiziraju aktivnosti u gospodarstvu.

Na sastanku se razgovaralo i o nastaloj krizi u gospodarstvu izazvanoj koronavirusom gdje su predstavnici Udruge poslodavaca i Gospodarske komore istakli važnost pomoći od strane Vlade, ali i važnost zajedničkog djelovanja i češćeg dijaloga s ciljem nadilaženja problema u gospodarskom sektoru, priopćeno je iz gradonačelnikova ureda.

Predstavnici Gospodarske komore naglasili su da će nastaviti raditi u interesu gospodarstva kako bi se sačuvala radna mjesta, kako su istaknuli, posebno u vremenu pandemije kada je većina malih i srednjih poduzeća ugrožena.

Na sastanku se razgovaralo i o problemu deficitarnih zanimanja u školama, o poljoprivredi, projektu “Luka Brčko” koji je u realizaciji, programu samozapošljavanja te drugim važnim kapitalnim projektima koji su značajni za ovu lokalnu zajednicu.

Predstavnici izvršne vlasti na kraju razgovora kazali su da Vlada ulaže napore na rješavanju problema u gospodarstvu i da će se raditi na tome da se prihvate i zahtjevi da se aktivnije uključe i Gospodarska komora i Udruga poslodavaca kako bi zajedno došli do što kvalitetnijeg poslovnog ambijenta, navodi se u priopćenju.

 

TNTPortal

Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU