Kako da zauvijek otjerate paukove iz kuće: Ovih šest genijalnih trikova pomogli su mnogima

„Kako da se brzo riješim paukova u kući?“ je popularno pitanje koje pojačava uzbuđenje suočavanja sa ovim nepozvanim gostima. Koliko god usisavali po domu i čistili da sve bude besprijekorno, već narednog dana primijetite paučinu koja visi sa plafona i po ćoškovima.

Iako mislite da ste usisivačem eliminisali paukove iz kuće, oni do narednog dana već ispletu nove mreže. Protiv ovih najupornijih zglavkara postoji rješenje i to iz prirode! Potrebno je samo da provjerite da sva vrata i prozori u vašem domu nemaju rupu u sebi kroz koju bi paukovi mogli ulaziti.

Zakrpite ih, a onda primijenite neki od ovih korisnih metoda.

Pomoću ovih savjeta, oslobodićete se paukova zauvijek.

1. Koristite mentol

Paukovi mrze pepermint, pa je najjednostavniji način da ih zadržite podalje od svog doma sljedeći: da u vodu nakapate nekoliko kapi ulja peperminta i time poprskate ćoškove svog doma. Preparat možete napraviti sami ili kupiti gotovo sredstvo protiv paukova na bazi peperminta.

2. Uklonite sve mreže

Možda zvuči jednostavno i očigledno, ali redovno uklanjanje paukovih mreža je najbolji način borbe protiv paukova. Redovno pregledajte sve skrivene kutke svoje kuće, uklonite mreže i tako spriječite njihovo razmnožavanje.

3. Rasporedite po kući narandže i limun

Mali osmonožni napasnici ne podnose miris citrusa, neće ih biti u vašoj okolini ako po kući držite limun, pomorandže, mandarine i slično.

4. Operite prozore specijalnom mješavinom

Ako operete prozore mješavinom amonijaka i vode, spriječit ćete paukove da ulaze u kuću. Kad se prozori osuše, premažite ih novinskim papirom natopljenim kerozinom koji će brzo izvjetriti, no ipak ostavite repelent koji će odbiti paukove, muhe i komarce.

5. Koristite eukaliptus

Još jedan miris koji paukove jednostavno ne podnose je eukaliptus, pa stavite ovu biljku u kupatilo, ormar i na slična mesta na koja bi paukove mogli da se zavuku. Osim što ćete time odbiti paukove, stan će vam poprimiti prijatan miris.

6. Svijeće s cimetom

Investiranje u svijeće s cimetom odličan je način da spriječite paukove da se šire po kući. Naime, cimet je još jedan od mirisa koji paukovi ne podnose, piše Citymagazine.rs.

BONUS VIDEO:

Kako da zauvijek otjerate paukove iz kuće: Ovih šest genijalnih trikova pomogli su mnogima appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU