Kako dobiti sadnice kikirikija, oraha… Kutija za jaja pomaže (VIDEO)

Banana je vrlo korisna kod rasađivanja biljaka jer korijenje brže raste. Otkrivamo vam i kako ‘popraviti’ potrganu biljku, kako dobiti sadnice bundeve dodavanjem zemlje direktno u nju…

Poželite li rasaditi neku kućnu biljku, poput aloa vere, uzmite jedan njezin dio koji je pustio malo korijenja pa ga smjestite u bananu kako je pokazano niže u videu. Banana će novoj biljci dati sve potrebno za brži i zdravi rast. U banani je držite dok ne postane posve crna pa biljku izvadite – iznenadit ćete se koliko korijenja će imati. Na kraju je jednostavno prebacite u zemlju.

Tu je i trik sa bundevom. Prerežite ju, malo odmaknite koštice prema sredini i napunite zemljom. S vremenom će vam bundevine sjemenke proklijati i imat ćete mnoštvo sadnica.

Naučit ćete i kako ‘popraviti’ granu koja je puknula na drvetu novca. Jednostavno čavlom izdubite stabljiku kako je pokazano u videu, izrežite grančicu tako da pri dnu bude šiljasta pa to stavite u pripremljeni otvor i pričvrstite kvačicom. Vremenom će se biljka spojiti sa umetnutim dijelom i kvačicu ćete moći ukloniti.

Otkrit ćemo vam i kako dobiti sadnice kikirikija, slanutka, datulja, kukuruza, oraha itd. te kako iskoristiti kartonsku kutiju od jaja za stvaranje sadnica koje ćete kasnije popikati po vrtu.

Pogledajte kako sve to napraviti u videu:

Easy growing plant hacks for your inner gardener 🧑‍🌾🌱

Posted by Bright Side on Utorak, 28. Januar 2020.
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU