Kako su dvije doktorice spasile život mojoj supruzi

kako su dvije doktorice spasile život mojoj supruzi

Pandemija koronavirusa donijela je u Bosnu i Hercegovinu, na prvom mjestu, strah.

kako su dvije doktorice spasile život mojoj supruzi

Strah kod građana, koji, poznavajući naš zdravstveni sistem, često s pravom strahuju kakvu će uslugu i njegu dobiti. No, istovremeno, sve više slušamo priče o herojima u bijelom. Ljudima koji su spasili mnoge, koji su im udahnuli novi život…


kako su dvije doktorice spasile život mojoj supruzi

Jedna takva stigla je danas na adresu portala Radiosarajevo.ba.

Pismo našeg sugrađanina (podaci poznati redakciji, op.pr.) i njegovo hvala upućeno dvjema doktoricama, objavljujemo u cijelosti:

“U moru pritužbi na naš zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo, koji se bori s koronavirusom, želimo vam skrenuti pažnju na jedan pozitivan primjer koji zaslužuje svaku pohvalu, te je vrijedan objave kako bi, barem koliko toliko, zasjenio negativne komentare.

Moje ime je A.P. i pišem Vam u svoje ime, kao i u ime moje porodice.

Naime, sve troje smo COVID pacijenti i sve troje smo oboljeli od COVID-a u razmacima od po dva dana.

Kako je broj zaraženih u KS drastično povećan i kako je sve veća potražnja za medicinskom uslugom u domovima zdravlja, nažalost nismo uspjeli stupiti u kontakt s našim porodičnim ljekarima u Domu zdravlja na Ilidži. Prije toga smo prije izvršili PCR testiranje, te nam je urađen RTG pluća, kao i krvna slika.

U međuvremenu, kod supruge dolazi do pogoršanja kliničke slike te mi i dalje pokušavamo dobiti porodičnog ljekara u Domu zdravlja Ilidža, kako bi nam očitao nalaze koji su nam urađeni predhodnih dana, kako bi nam bila prepisana adekvatna medicinska terapija.

Razumijevajući opterećenost zdravstvenog sistema u KS, i domovima zdravlja, te neuspjelog stupanja u kontakt s našim porodičnim ljekarima, odlučujem se na direktno kontaktiranje, putem e-maila, prema generalnoj direktorici JU Dom zdravlja KS dr. med. prim. Ameli Kečo kao i prema direktorici Doma zdravlja Ilidža prim.dr. Džani Šačić.

Moj e-mail prema njima je bio zadnja nada i zadnji vapaj za medicinskom pomoći, jer se klinička slika kod supruge pogoršavala – a nismo znali ishode nalaza koji su nam prije nekoliko dana urađeni, što je stvaralo dodatnu zabrinutost i paniku. U roku od dva sata nas je lično kontaktirala dr. Kečo, te nas obavijestila da će naš problem biti ubrzo riješen te da će nas brzo kontaktirati i direktorica Doma zdravlja Ilidža, što je dr. Šačić i učinila.

kako su dvije doktorice spasile život mojoj supruzi

Naši nalazi su bili isti tren očitani te je supruzi prepisana adekvatna medicinska terapija,i time joj je pružena adekvatna pomoć i istoj je spašen život.

Supruga je danas, hvala Bogu, mnogo bolje. Uzima redovno terapiju koja joj je prepisana, a sve zahvaljujući gore navedenim gospođama koje su pokazale i dokazale da su heroine u bijelom i da ipak, pored visine funkcije koju obavljaju, lično su se uključile da pomognu pacijentu i tako stanu rame uz rame sa svojim mnogobrojnim kolegama koji već godinu dana nesebično daju sebe i riskiraju svoje zdravlje.

U BiH ništa ne štima i svi to znamo. Epidemija nije ništa novo pokazala, nego je ogolila sve ono što je na sceni. Sve maske su pale; ništa od onoga što je normalno i pripada kao normalna dimenzija nije na sceni.

Posto je BiH negativna država i naša svakodnevnica u medijima se sastoji od 98 posto negativnih vijesti, smatramo da je čin dvije doktorice za svaku javnu pohvalu, te je zaslužio da bude objavljen, kako bi barem kod nekolicine građana u KS vratio nadu u bolje sutra te otklonio strah i paniku kod šire javnosti o nepružanju adekvatne medicinske pomoći onima koji su oboljeli od COVID-a.” – piše RadioSarajevo.


kako su dvije doktorice spasile život mojoj supruzi
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Kako su dvije doktorice spasile život mojoj supruzi

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU