Kanton Sarajevo kupuje 115 stanova pripadnicima boračke populacije u ovoj godini

Vlada Kantona Sarajevo je, na današnjoj sjednici, usvojila Projekt “Kupovina stanova za dodjelu u vlasništvo i na korištenje pripadnicima boračkih kategorija za 2022. godinu”.

Radi se o kapitalno-strateškom projektu Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo, koji je Vlada KS podržala s 12 miliona KM iz kreditnih sredstava čime će biti riješeno stambeno pitanje za 115 pripadnika boračke populacije.

– Drago mi je da ćemo ove godine uspjeti da dodijelimo rekordnih 115 stanova pripadnicima boračke populacije čime ćemo u konačnici riješiti stambena pitanja svih koji su na listi čekanja. Zahvaljujem kolegama iz Vlade KS, koji su prepoznali važnost tog projekta jer smo svjedoci da ovi ljudi čekaju na rješavanje stambenog pitanja godinama. Nažalost, neki nisu ni dočekali da usele u nove domove – istakao je ministar za boračka pitanja Omer Osmanović.

– Kazao je kako očekuje da će i Skupština Kantona Sarajevo podržati kupovinu spomenutih stanova koji se nalaze u naselju Rosulje na području općine Vogošća – saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

(FENA) M. B.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU