Kanton Sarajevo promovira turističku ponudu na prestižnom sajmu u Beogradu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo promovira turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se održava od 22. do 25. februara 2024. godine u glavnom gradu Srbije.

Beogradski sajam – sajam turizma i prateće manifestacije predstavljaju najveći turistički događaj u regionu jugoistočne Evrope, koji se održava već 45 godina. Ovogodišnje izdanje sajma realizuje se pod sloganom “Avantura počinje ovde”, a svoju ponudu predstavit će više od 400 izlagača iz 27 zemalja svijeta.

Turistička zajednica KS turističku ponudu Kantona Sarajevo promovira zajedno sa hotelijerima – suizlagačima iz privatnog turističkog sektora. Također, Beogradski sajam je odlična prilika i za razmjenu iskustava i jačanje saradnje sa kolegama iz drugih turističkih zajednica.

Među ostalim zvaničnicima, štand Turističke zajednice KS danas su posjetili i premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar kulture i sporta KS Kenan Magoda.

Kako ističu iz Turističke zajednice KS, turisti iz Srbije su u samom vrhu turističkih posjeta Kantonu Sarajevo i uvijek se rado vraćaju, privučeni brojnim prirodnim i kulturno-historijskim atrakcijama. Posebno ističu Baščaršiju, odličnu gastronomsku ponudu, zanimljiv spoj Istoka i Zapada, multikulturalizam i naše tradicionalno gostoprimstvo po kojem je Sarajevo regionalno prepoznato.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU