32.7 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 lipnja, 2022

  Kantonalni sud Novi Travnik obilježio Europski dan pravde

  Kantonalni sud u Novom Travniku kao predstavnik Bosne i Hercegovine u Europskoj mreži pilot sudova, obilježo je Europski dan pravde, tradicionalno sa dvije aktivnosti.

  Kako nam je kazala Šefica sudske pisarne Kantonalnog suda u Novom Travniku Rubina Begović, prva aktivnost bio je Dani otvorenih vrata suda.

  Druga aktivnost u povodu Europskog dana pravde održana je u Hotelu “Central” u Vitezu, riječ je o Okruglom stolu ” Rodno zasnovano nasilje: Izazovi i napredak u BiH”.

  Okrugli stol je organiziran uz suradnju i podršku podršku nevladine organizacije Atlantska inicijativa  (AI)čija nam je voditeljica   odjela za iatraživanje Majda Halilović kazala da provode projekat Rod i pravosuđe koji podržava Švedska ambasada u BiH

  Kako je kazala Halilović, nedavno istraživanje OSCE-a pokazuje da je kod nas 28% žena izloženo nekom obliku seksualnog uznemiravanja.

  Održani Okrugli sto okupio je predstavnike ministarstava, sudova, tužiteljstva, Odvjetničke komore, centara za socijalni rad, te drugih vladinih i nevladinih organizacija u SBK.

   

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU