Karavan radosti Sportskih igara mladih nastavio putovanje kroz BiH

Devete BH Telecom Sportske igre mladih u proteklom periodu održane su u Tešnju, Visokom, Kaknju i Jablanici, a najuspješnije djevojčice i dječaci osigurali su plasman na finalno takmičenje u Sarajevu.

Igre su nastavile radosnu turneju kroz gradove širom Bosne i Hercegovine, okupljajući veliki broj najmlađih sportista. Takmičenja u svim gradovima protekla su u fer i sportskom nadmetanju, u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a.

Tešanj se pokazao kao grad sa mnogo talentovanih stonotenisera, a Ahmed Jašić, Eldar Bavrk i Amila Bavrk predstavljat će ovaj grad u finalu u Sarajevu.

Sjajne nogometne mečeve odigrali su dječaci u Visokom, a u finalnom susretu NK Bosna Visoko je savladala OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, saopćeno je iz Sportskih igara mladih.

U Kaknju su takmičenja otvorena Bingo Cupom, a više od 400 najmlađih osnovaca učestvovalo je u igri između dvije vatre. Zabava je nastavljena Plazma Cupom i odbojkaškim mečevima.

Najljepša sportska priča probudila je sportiste u Jablanici, gdje su najinteresantniji mečevi odigrani u okviru Kinder+Sport Cupa u košarci.

Svečano otvaranje 9. BH Telecom Sportskih igara mladih pod pokroviteljstvom Općine Jajce planirano je za 12. juni sa početkom u 12.00 sati na terenima iznad Gradske dvorane u Jajcu. Mališane u ovom gradu očekuje dvodnevni sportsko-zabavni program.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja, najmlađi učesnici će imati priliku takmičiti se u igri u između dvije vatre, dok će od 21.00 sat sve generacije posjetilaca moći uživati uz zvuke kultnog bosanskohercegovačkog benda “Crvena jabuka”.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU