Karić: Grad Sarajevo niti je ugovarao koncert Tonija Cetinskog niti ga otkazuje

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se na društvenm mrežama, nakon što su neki mediji objavili informaciju kako je otkazan koncert Tonija Cetinskog u Sarajevu.

-Organizacija 40. godišnjice Olimpijade veliki je i zahtjevan posao i u realizaciju ovog projekta uključile su se brojne institucije i hvala im za to. Prethodnih mjeseci bavili smo se zajedno sa partnerima kreiranjem programa primamljivog za sve uzraste i generacije.Dolaze nam Jure Franko, Katarina Witt, Torvill i Dean, na stotine učesnika klizati će, sankati, skijati, igrati hokej, zabava će biti na svakom ćošku. Ono čime se nisam bavila je organizacija koncerta pred Vječnom vatrom, napisala je gradonačelnica.

– Nisam birala izvođača, lokaciju, produkciju. Pri realizaciji svih, pa i ove aktivnosti imperativ koji je iznad svega je poštivanje zakona i procedura. Za mene je slovo zakona na prvom mjestu. Novac koji je doznačen Gradu Sarajevu, a za koje se očekivalo da bude izmedju ostalog namijenjen privatnoj firmi za organizaciju koncerta ne mogu biti i neće biti utrošene zbog nemogućnosti zakonitog i na propisima zasnovanog unosa i utroška istih. Šta to znači? Grad Sarajevo bez transparentnog javnog poziva i propisanih procedura neće i ne želi raspolagati novcem.Ne postoji nikakav pritisak koji me može natjerati da radim nezakonito, na takve pritiske sam potpuno imuna. Svojim znanjem i čašću branim i stojim iza svega čime se bavim, naglasila je.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU