Nedjelja, 6 prosinca, 2020
KASARNA "TRAVNIK" / Završena obuka za 47 novih podoficira

KASARNA “TRAVNIK” / Završena obuka za 47 novih podoficira

- Oglašavanje - KASARNA "TRAVNIK" / Završena obuka za 47 novih podoficira

Svečanom ceremonijom uz primjenu mjera za zaštitu od COVID-19 u Centru za profesionalni razvoj (CPR) na lokaciji kasarne „Travnik” u Travniku 22. oktobra 2020. godine uspješno je završena osnovna podoficirska obuka za 45 kandidata i 2 kandidatkinje na obuci za podoficire Oružanih snaga BiH.

Ovom promocijom 47 vodnika, nastavljen je proces podmlađivanja podoficirskog kora Oružanih snaga BiH.Završetku osnovne podoficirske obuke prisustvovali su komandant KOiD-a brigadir Slaven Blavicki, načelnik štaba CPR-a pukovnik Mirko Kobaš, načelnik odjeljenja vojnih kurseva pukovnik Dževad Selimović, glavni podoficir NATO Štaba Sarajevo, zastavnik 1.kl. Francis Swirko, te ostale zvanice iz OS BiH.

- Oglašavanje -

Uvodnim riječima prisutnima se obratio načelnik odjeljenja vojnih kurseva pukovnik Dževad Selimović koji je iznio informacije o samoj osnovnoj podoficirskoj obuci.Čestitajući novim podoficirama uspješan završetak obuke i proizvođenje u prvi podoficirski čin OS BiH brigadir Slaven Blavicki je naglasio značaj nastavka edukacije podoficirskog kora u OS BiH koji se nastavlja kroz razne vrste edukacija u Centru za profesionalni razvoj.

Glavni podoficir NATO Štaba Sarajevo, zastavnik 1.kl. Francis Swirko u svome obraćanju je čestitao uspješan završetak obuke mladim podoficirima i naglasio da su kandidati promocijom u prvi podoficirski čin iz uloge vođenog prešli u ulogu vođe. Na kraju ceremonije najboljim polaznikom u testu fizičke spremnosti proglašen je vodnik Jasmin Mehić, dok je najbolji polaznik u opštem uspjehu bio vodnik Ivo Kelić.

Najboljem polazniku V klase osnovne podoficirske obuke vodniku Keliću uručena je i pismena pohvala Načelnika zajedničkog štaba OS BiH za postignute rezultate tokom obuke.Nakon uspješne realizacije osnovne podoficirske obuke V klase OS BiH ovi mladi podoficiri će se javiti na svoje prve podoficirske dužnost u jedinice OS BiH.

PROČITAJTE:  Stižu kiša i snijeg, za veći dio BiH upaljeno žuto upozorenje
- Marketing - KASARNA "TRAVNIK" / Završena obuka za 47 novih podoficira

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -KASARNA "TRAVNIK" / Završena obuka za 47 novih podoficira

IZDVAJAMO

Internacionalni univerzitet Travnik prvi reakreditovani univerzitet na području SBK-a

Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona izdalo je Internacionalnom univerzitetu Travnik u Travniku Rješenje o institucionalnoj akreditaciji. Rješenje kojim je Internacionalni...

Kako su popularni “Mumijevi” dobili ime i koji je originalni naziv ovog crtića?

Godina je 1996., a rat u Bosni i Hercegovini tek što je završen. Ljudi se polako okreću svakodnevici koja vodi u neku bolju budućnost. Televizijski...

BiH/ Danas 1.254 novozaraženih i 53 preminulih…

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini potvrđeno je 1.254 novozaraženih koronavirusom, od 4.183 testirana uzorka. Preminule su 53 osobe kod kojih...