KASNE VAM PORUKE NA VIBERU? Jednostavno riješite problem koji mnoge nervira

Ovo je problem nezavisan od platforme na kojoj se aplikacija Viber koristi i problem je koji muče i one sa Android i one sa iPhone ili Huawai telefonima.

Ukoliko vam se Viber zvuk obavještenja ne čuje prilikom dolaska poruke vrijeme je da uradite sljedeće.

Otvorite Setings, pa uđite u meni Aplications. Nađite Viber i uđite u podešavanja aplikacije. U opcijama tog menija potražite Notifications i naći ćete se u novom meniju, u okviru kog ćete označiti Allow Notifications, a isključiti Show Silently. Moguće je da će na vašem modelu biti i opcije Ringtone ili Vibrate (Zvono i Vibracija).
Nakon toga trebalo bi da dobijate Viber obavještenja uobičajeno.

Napomena: Ovo je rješenje primjenjivo na nekim uređajima, koji imaju posljednjih nekoliko Android OS verzija. Moguće je da je proizvođač vašeg uređaja zaključao neku od opcija iz ovog rješenja, pa bi trebalo da potražite neko novo.

S druge strane, ukoliko vam poruke ne stižu uopšte dok ne uđete i sami u Viber aplikaciju vrijeme je da promijenite podešavanje sistema.
Novije verzije operativnog Android sistema imaju opciju koja zbog štednje baterije gasi pozadinske procese nakon zaključavanju ekrana ili nakon određenog vremena ili čak na Wi-Fi mreži, pa promijenite podešavanja tako da Viber ostane uvijek uključen na tim opcijama – mobilni podaci, Wi-Fi, kad je ekran zaključan ili telefon u stanju mirovanja.

Prvo, pokušajte da u samoj Viber aplikaciji aktivirate opciju da aplikacija uvek radi na Wi-Fi mreži. Idite u Još, pa u Podešavanja, a na kraju i do Opšte menije, gdje ćete pronaći Wi-Fi – pravila mirovanja opciju. Uđite tu i otkačite prvi kružić tj. potvrdite opciju Uvijek povezan. Na taj način Viber se neće uspavljivati tokom mirovanja telefona na Wi-Fi mreži, bez obzira na to da li vam je uređaju zaključan ekrana ili ne.

Napomena: Ova opcija non-stop povezane aplikacije utiče na autonomiju bateriju, pa vodite računa o tome i isključite je u situacijama kad vam nije potrebna, recimo kad odmarate ili vam konstantne Viber notifikacije nisu prioritetne.

Pokušajte i da u sistemu telefona (putanja i podešavanja zavise od proizvođača do proizvođača), u meniju Aps ili Notifications omogućite sva Viber obavještenja, kao i da dozvolite rad aplikacije u pozadini tj. da joj rad bude dozvoljen non-stop.

Ovo se na nekim telefonima nalazi možda i u okviru Batery menija, podmeni Launc aps i sličnim.

BONUS VIDEO:

KASNE VAM PORUKE NA VIBERU? Jednostavno riješite problem koji mnoge nervira appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU