Kasni proizvodnja novog iPhone modela: Upitan termin izlaska?

Početkom jeseni prošle godine Apple je predstavio iPhone 13 seriju. Ona je stigla po planu i tradiciji, što nije bio slučaj sa iPhone 12 serijom, koja je kasnila. Nadolazeća iPhone 14 serija vjerovatno neće kasniti, odnosno neće kasniti njeno predstavljanje, ali hoće li kasniti isporuke?

iPhone 14 serija imat će četiri člana – iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max i potpuno novi iPhone 14 Max. Kada kažemo potpuno novi mislimo na to da ovaj telefon nema prethodnika. Prošle je dvije godine Apple predstavio iPhone 12 mini i iPhone 13 mini, ali očito je da je prodaja ovih telefona daleko ispod očekivanja.

iPhone 14 Max stići će u gabaritima iPhonea 14 Pro, ali sa specifikacijama običnog iPhonea 14. Loše vijesti sada stižu iz Kine glede ovog telefona. Prema izvještavaju Nikkei Asia, proizvodnja iPhonea 14 Max je kasnila zbog lockdowna u Šangaju, gdje se proizvodi ovaj telefon.

Apple je navodno zatražio od proizvođača da ubrzaju proces proizvodnje novih iPhonea kako bi nadoknadili izgubljeno vrijeme zbog lockdowna. I dok su vlasti počele popuštati mjere, poremećaj lanca snabdijevanja i dalje traje.

Prema izvještaju, sva četiri modela iPhone 14 serije trenutno su u fazi inženjerske verifikacije (EVT).

U ovoj fazi, dobavljači finaliziraju sve dijelove i procese prije nego što započnu masovnu proizvodnju novih iPhonea i također izračunavaju troškove proizvodnje. Međutim, zbog lockdowna u Šangaju, jedan model iPhone 14 serije navodno kasni oko tri sedmice. Jeff Pu tvrdi da se radi o iPhoneu 14 Max, koji će svakako biti najzanimljiviji na predstavljanju, s obzirom na to da se radi o novom modelu.

Nadati se da će dobavljači ipak uspjeti nadoknaditi izgubljeno vrijeme, kako bi kupci mogli naručiti svoj iPhone 14 Max nedugo nakon predstavljanja, bez dugo čekanja, prenosi GizmoChina.

The post Kasni proizvodnja novog iPhone modela: Upitan termin izlaska? appeared first on Noob.ba.

www.noob.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU