Kasumović – “Molim policijske profesionalce u MUP-u ZDK da ostanu profesionalci i izdrže do oktobra”

Na Facebook stranici gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića objavljena je molba za policijske profesionalce u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), da do kraja ostanu profesionalci i izdrže do oktobra.

U nastavku prenosimo kompletnu obavijest sa stranice:

Molim policijske profesionalce u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), jer takvih uistinu tamo ima, da do kraja ostanu profesionalci i izdrže do oktobra. Očigledno je, a prema onome što sam vidio, da tamo vlada mafija. Dokazali su to i ovaj put kada sam tražio od njih snimak dok sam bio u nehumanim uslovima pritvora, a kada su mi poslali čovjeka da me ucjenjuje. Naime, nakon dva mjeseca otkako tražim da se taj snimak objavi, umjesto njegovog publikovanja u javnosti dobivam jučer saznanja u MUP-u ZDK da su ti snimci obrisani. To je samo još jedan primjer bahatosti i jednovlašća koje je obuzelo MUP ZDK, otkako ga vode presuđeni kriminalac Fadil Jaganjac i NES ZDK sa Ramom Isakom na čelu.

Podsjetiti ću svoje građane, dok sam bio u krajnje neuslovnim prostorijama pritvora MUP-a ZDK poslan mi je čovjek koji mi je nudio da podnesem ostavku na mjestu gradonačelnika, a da mi zauzvrat nude da me oslobode i da izaberem koju poziciju želim u Sarajevu. Javno sam na sjednici vijeća pozvao da se taj snimak objavi, međutim, sve vrijeme dok je javnost čekala da se on objavi, nažalost, on se očigledno brisao. Nije ovo prvi put da se snimci brišu, pokušavaju zataškati dokazi ili kriminal.

Ipak, građani ne trebaju gubiti vjeru u ovu policijsku agenciju jer tamo doista još ima profesionalaca koji štite ugled i profesiju koju obavljaju. Svi su svjesni da vladavini presuđenih kriminalaca MUP-om ZDK, gdje zapošljavaju članove porodica i familije, dolazi kraj već nakon oktobarskih izbora.

Kao gradonačelnik četvrtog grada u BiH, ostati ću istrajan da ova istina koju pokušavaju zataškati izađe na vidjelo jer sam sve ove godine rada bio iskren i transparentan sa svojim građanima. Bio sam u MUP-u ZDK, dao sam izjavu i detaljan opis osobe koju su mi poslali da me ucjenjuje. Očekujem da se, ukoliko to naš MUP ZDK ne učini, uključi Federalna uprava policije (FUP) kako bi se konačno stalo ukraj podvalama i ucjenama.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU