Kasumović: Ne dozvolimo da se Zenici desi situacija kao u Sarajevu

Gradonačelnik Zenice i komandant Štaba civilne zaštite Grada Zenica Fuad Kasumović u svojstvu komandanta pozvao je Krizni štab Zeničko-dobojskog kantona da, kako je istaknuto u saopćenju, krajnje ozbiljno shvate situaciju u vezi sa pandemijom koronavirusa, odnosno trećim valom koji svakodnevno donosi sve više novozaraženih, ali i odnosi sve više života.

Krajnje je vrijeme da se Krizni štab Zeničko-dobojskog kantona uozbilji i da shvate kako je od iznimne važnosti za građane da svakodnevno imaju informaciju o broju novozaraženih i umrlih u Zenici, ali i da izvještavaju javnost o svim mjerama koje poduzimaju na prevenciji i sprečavanju širenja koronavirusa. Samo na taj način, odnosno pravovremenim informisanjem javnosti i stalnim preduzimanjem mjera, građani će shvatiti ozbiljnost situacije, a oni koji i dalje sumnjaju u ovaj svjetski izazov počet će poštovati mjere i na taj način će zaštititi sebe, svoje najmilije, a onda i sve druge sugrađane”, naveo je Kasumović.

Smatra da je to, kako je istakao, posebno u vrijeme modernih tehnologija, apsolutno izvodljivo i da nema izgovora da tako ne bude. Uostalom, kako je dodao, dnevni izvještaji objavljivali su se ranije, međutim, ta praksa najednom je prestala, kako je rekao.

Građane Zenice pozivam da budu maksimalno odgovorni, te da poštuju mjere i preporuke nadležnih. Samo zajedničkim naporima možemo dobiti ovu bitku i pobijediti nevidljivog neprijatelja”, kazao je te dodao:

Sarajevo je trenutno najveće žarište koronavirusa u Evropi, budimo odgovorni i ne dozvolimo da se to desi i Zenici”.

Kako je naglasio, neuređenost države dovela nas je do toga da još nemamo vakcina i respiratora, da smo prepušteni sami sebi, te da je odgovorno ponašanje i pridržavanje mjera trenutno naš jedini način odbrane od korona virusa.Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU