Home Tech Auta Kineska kopija skuplja od Mercedesovog originala

Kineska kopija skuplja od Mercedesovog originala

49
0

Mercedes je u Kini iznimno jak i popularan, a njegov partner ima velike ovlasti, čak i da proizvodi kopiju G klase. Sada nudi još nešto.

Klon G klase nosi oznaku BJ80, a novi model je pozicioniran više, dobio je ime BJ90. Kineski BAIC je time u asortimanu pojačao ponudu kako bi mogao konkurirati premium proizvođačima luksuzni SUV-ova. Ne treba biti previše upućen da se u ovom modelu pročita Mercedes GL druge generacije. Baic BJ90 je upravo stigao u prodaju, a cijena je nevjerojatnih 988.000, odnosno oko 142.000 USD. Kažemo nevjerojatna, jer je originalni (i noviji) Mercedes GLS dostupan po nižoj cijeni, ne puno, ali ipak nižoj, piše Index.

Službenog objašnjenja nema, a papir kaže kako je od GL-a kineski klon malo i veći, a dobio je novi dizajnerski potpis pomalo sličan Jeepu. Interijer je ostao Mercedesov, a novi su tek detalji. Ispod poklopca Mercedesovi turbo motori, 3.0 V6 s 333 KS ili 4.0 V8 s 422 KS. Sedam-stupanjska automatika, 4WD pogon i blokada diferencijala su standardni. Oprema uključuje sve što možete zamisliti, uključujući i sustav samostalno parkiranja.

Pogađate, BJ90 ne smije i neće biti ponuđen izvan kineskih granica.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o