Kod mladića pronađena droga vrijedna više od 300.000 KM – TNTPortal

Federalna uprava policije uhitila je mladića na području ZDŽ-a kod kojeg je pronađena droga vrijedna više od 300.000 KM.

U subotu, 12. veljače, policijski službenici Federalne uprave policije u okviru planskih aktivnosti usmjerenih prema osobama koja se dovode u vezu s nabavljanjem, proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga pod nadzorom Tužiteljstva BiH proveli su operativnu akciju ‘‘Windmolen” na području Zeničko-dobojske županije.

Tom su prilikom slobode lišili osobu inicijala D.Š. (1995). Osoba se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela ”Neovlašteni promet opojnim drogama” iz članka 195. Kaznenog zakona BiH, priopćeno je u ponedjeljak iz FUP-a.

Postupajući po naredbi Suda BiH policijski službenici FUP-a su izvršili pretres motornog vozila, koje je zaustavljeno uz asistenciju Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ te je tom prilikom pronađeno 16 paketa bijele tvari težine oko 15,5 kg koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin i jedna PVC vreća s više stotina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu MDMA, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u kaznenom postupku.

kod mladića pronađena droga vrijedna više od 300.000 km – tntportal

Foto: FUP

Osoba se sumnjiči da je drogu transportirala iz Europske unije u FBiH s ciljem distribucije na ilegalnom tržištu. Ulična vrijednost pronađene droge je viša od 300.000 KM.

Prilikom provođenja akcije korišteni su i policijski psi Federalne uprave policije.

Osoba lišena slobode je nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku predana u nadležnost Tužiteljstvu BiH. uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, priopćeno je iz FUP-a.

(www.jabuka.tv)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU