Kod trojice Novotravničana pronađena droga

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

Dana 27.02.2020.godine oko 20,00 sati u ulici M.Spahe, općina Novi Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osoba A.P. rođen 1992.godine, F.K. rođen 1997.godine i N.Č. rođen 1981.godine, svi iz Novog Travnika.

Navedeni su zatečeni u parkiranom vozilu marke Opel Astra. Tom prilikom pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i predmeti koji služe za pripremu i konzumiranje opojnih droga.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog A.P. se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentiranio je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirana je 1 saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 236 prekršajnih naloga, od kojih je 129 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 8 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU