15 C
Sarajevo
Petak, 9 prosinca, 2022

Kolegij gradonačelnika utvrdio Prijedlog Odluke o subvencijama komunalnih naknada

Kolegij gradonačelnika Tuzle odražan je danas. Između ostalog, utvrđen je prijedlog rebalansa Budžeta za 2019. godinu, kao i Nacrt Budžeta za 2020. godinu.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, utvrdio je i Prijedlog Odluke u subvencijama komunalnih naknada, po kojoj će penzioneri, članovi porodica šehida i poginulih boraca, ratni vojni invalidi, porodice umrlih ratnih vojnih invalida, nezaposleni demobilisani borci, kao i korisnici stalne novčane socijalne pomoći, ostvariti pravo na subvenciju komunalne naknade u punom iznosu.

Utvrđen je i prijedlog izmjene Odluke o taksama, po kojoj će za ostvarenje ove subvencije korisnici biti oslobođeni plaćanja takse.

Gradonačelnik je utvrdio i Inicijativu za izmjenu Zakona o komunalnim taksama TK. Naime, po sadašnjem kantonalnom zakonu, komunalne naknade su oslobođeni samo budžetski korisnici i objekti vjerskih zajednica. Gradonačelnikov prijedlog sadrži oslobađanje svih kategorija koje će prema Odluci Grada Tuzle, ostvariti pravo na subvenciju u punom iznosu.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU