Kolinda Grabar Kitarović među pet nominiranih za članicu IO MOO-a

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nominirana je za članicu Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO)

Osim nje nominirani su i predsjednik Svjetske atletike Britancem Sebastianom Coeom, saudijska princeza Reemom Bandar Al-Saud, Kubanka Marie de la Caridad Colon Ruenes i Battushig Batboldom iz Mongolije.

Njihovo imenovanje bit će potvrđeno na virtualnoj sjednici MOO-a koja će se održati 17. srpnja.

“S izborom ovih pet kandidata MOO i cijeli olimpijski pokret će dobiti na širini vrijednih vještina i stručnosti. Također povećamo broj ženskih članova na 39”, rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

Englez Sebastian Coe, dvostruki olimpijski pobjednik na 1.500 m, nije bio na popisu u prosincu prošle godine kada je objavljen popis nominiranih, a Bach je tada izjavio da kandidatura dvostrukog Britanca nije podržana zbog rizika od “sukoba interesa”, ali da su mu “vrata i dalje otvorena”.

Coe je također i predsjednik savjetodavne tvrtke CSM čije su aktivnosti u olimpijskom pokretu stvarale sukob interesa, prenosi Hina.

“Ono što se promijenilo je da je Coe promijenio svoj status unutar tvrtke u kojoj je direktor za što će biti podnesena potrebna dokumentacija do srpnja”, rekao je u srijedu Bach.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU