-0.1 C
Sarajevo
Utorak, 7 prosinca, 2021
Još

  Kolone vozila na GP Izačić, Bosanska Gradiška, Gradina, Deleuša i Crveni Grm

  ()

  Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza. Na izlazu iz BiH kolone vozila su na graničnim prijelazima: Izačić, Bosanska Gradiška, Gradina,  Deleuša i Crveni Grm. I na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

  Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćava BIHAMK.

  I na putevima u BIH danas je pojačan intezitet saobraćaja, pa se vozačima savjetuje da budu maksimalno oprezni i da obavezno drže odstojanje između vozila. preporuka je da se izbjegavaju duža putovanja u najtoplijem dijelu dana i prave pauze svaka dva sata. Prije napuštanja vozila treba ugasiti rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu zraka.

  Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5), u toku su sanacioni radovi, zbog čega je saobraćaj obustavljen.  Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

  Zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

  U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 na ulazu u Vitez, zbog čega je usporeno saobraćanje.

  Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radovi u Ključu i Mostaru.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO