Kompanije iz BiH se prvi put predstavljaju na sajmu prehrambene industrije u Parizu

Danas je u Parizu otvoren jedan od najvećih međunarodnih sajmova prehrambene industrije– SIAL 2022, na kojem se prvi put predstavljaju kompanije iz Bosne i Hercegovine. Predstavljanje bh. kompanija na ovom sajmu, na kojem su izlagači iz više od 200 zemalja, organizirala je i finansijski podržala Vanjskotrgovinska /Spoljnotrgovinska komora BiH,  uz podršku Švicarskog programa za promociju izvoza (SIPPO).

U paviljonu VTK/STK BiH izlaže sedam bh. proizvođača iz prehrambene industrije: As Holding Sarajevo, Kolmix Velika Kladuša, Mladegs-Pak Prnjavor, Jami Sarajevo, Delta trade Zenica, Halilović Ilijaš i Mljekara Livno. Izlagači iz BiH se predstavljaju na zajedničkom štandu, kojeg su već tokom prvog dana sajma posjetilipredstavnici privrednih komora drugih zemalja, kao i mnogobrojni posjetioci, izlagači i potencijalni poslovni  partneri.

VTK/STK BiH  je poduzela opsežne aktivnosti za pozivanje potencijalnih partnera i kupaca s bh. izlagačima, pripremljen je i e-katalog bh. izlagača, a dogovoreno je i održavanje mnogobrojnih sastanaka s potencijalnim poslovnim partnerima. 

Sajam SIAL 2022se održava do 19. oktobra,  a na sajmu će biti organizirani i mnogobrojni forumi i konferencije te prezentacije trendova i inovativnih rješenja iz oblasti prehrambene industrije.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU