18.8 C
Sarajevo
Petak, 2 lipnja, 2023

Kompaniji Bingo Tuzla izdata dozvola za proizvodnju električne energije

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na današnjoj sjednici izdala je dozvole za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva ENERGOSOL d.o.o. iz Jablanice i Bingo d.o.o. Tuzla.

Kako smo ranije pisali, Bingo je dobio koncesiju za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za elektroenergetski objekat solarna fotonaponska elektrana „Bingo Solar 05“. Pomenuta solarna elektrana se nalazi na krovu objekta TC „Hipermarket” Čitluk i instalirane snage je 1.000,00 kW AC, piše Akta.ba.

Pored ove dvije kompanije, gospodarskom društvu ERDAL d.o.o. iz Sarajeva oduzete su dozvole za rad (licence) za trgovanje LPG-om i za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om, dok je za KONZUM d.o.o. Sarajevo doneseno rješenje o privremenom oduzimanju dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om, te je ostavljen rok do 17. ožujka 2020. godine za dostavu obavijesti ukoliko namjerava nastaviti s obavljanjem energetske djelatnosti, u suprotnom FERK će donijeti rješenje kojim se trajno oduzima dozvola za rad (licencija), priopćeno je iz FERK-a.

Na redovitoj sjednici donesen je i zaključak po zahtjevu za izdavanje dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a za JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, ZD RMU “Đurđevik” d.o.o. – Đurđevik.

U postupak opće rasprave upućeni su nacrti dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: ESPRO d.o.o. Donji Vakuf d.o.o. i SOLATRONIC d.o.o. Sarajevo.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU