Konačno: Twitter testira novu funkciju za objavu dužeg sadržaja!

Twitter testira novu funkciju za blogovanje u dužem formatu, koja će nositi naziv Twitter Notes. Funkcija se trenutno testira od strane selektovanog broja korisnika u nekoliko zemalja.

Popularna platforma je i u nekoliko GIF-ova prikazala kako će funkcija raditi. Korisnici mogu da kliknu na “Write” tab kako bi počeli sa pisanjem, a potom Note mogu da ubace u svoj tvit kada završe.

Nekoliko korisnika je već okačilo Notes na platformi, koji se prikazuju u dugom formatu i mogu da sadrže tvitove, video i fotografije, prenosi Verge .

Dodavanje dugačkog formata pisanja objava bi moglo da u velikoj mjeri promjeni svrhu platforme.

Twitter je dugo bio poznat kao servis za mikro blogovanje, odnosno objavu sdržaja kratkog formata. Na početku, tvitovi su mogli da imaju dužinu od svega 140 karaktera, da bi tokom 2017. godine to bilo duplirano na 280 karaktera.

S druge strane, Twitter je i sada već pun sadržaja koji ima duži tekst, bilo da je on u formatu threadova, odnosno više tvitova ili u formi skrinšotova sadržaja drugih korisnika. Implementiranjem pisanja u dugom formatu na svojoj platformi, Twitter bi potencijalno mogao da osigura bolju vrijednost ovakvim objavama.

Objava članaka i beleški direktno na Twitter bi omogućila da tekstovi mogu da se registruju i da budu popisani kako bi se koristili u svrhe marketinga ili istraživanja.

The post Konačno: Twitter testira novu funkciju za objavu dužeg sadržaja! appeared first on Noob.ba.

www.noob.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU