Konjičanin lišen slobode zbog posjedovanja droge i oružja – TNTportal.ba

Dana 27.10.2023. godine, Odjel kriminalističke policije PU Konjic lišio je slobode osobu inicijala H.Č (1991) iz Konjica, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238. st. 1. „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ KZ FBiH.

Postupajući po provedbi operativnog plana „Borba protiv zlouporabe opojnih droga“ i po Naredbi Općinskog suda u Konjicu, policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Konjic, Odjela za posebne namjene sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ, kao i policijske stanice Konjic izvršili su pretres stana , pratećih objekata i vozila koje koristi osumnjičeni.

Prilikom pretresa kod osumnjičenog je pronađeno 220,26 grama praškaste tvari koja asocira na heroin, 60,13 grama bijele praškaste tvari koja asocira na kokain, 391,39 grama praškaste tvari koja asocira na speed.

Također je pronađen plinski pištolj marke „EkolFiretMagnum“ i 50 komada streljiva, digitalna vaga, vakumirka, PVC vrećice za vakumiranje i mobilni telefon.

Po završetku kriminalističke istrage podnijet će se Izvješće o počinjenom KD Županijskom tužiteljstvu u Mostaru, isto tako podnijet će se Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Općinskom sudu u Konjicu, zbog izvršenja prekršaja iz čl. 7. st. 4. Zakona o oružju i streljivu HNŽ, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv / Foto: Pixabay)

www.jabuka.tv

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU