Konobar pijan razbio tatin BMW, sutkinja nije povjerovala u njegovu priču

Nesreća se dogodila potkraj prosinca u Zagrebu, na križanju Borongajske ceste i Ulice Milana Begovića.

Svjedok je ispričao na sudu kako je čuo kočnice i vidio BMW kako se velikom brzinom okreće na cesti, prelazi preko rubnog kamena na nogostup i zabija se u metalni stup rasvjete, piše Danica.

“Noge su mi se tada odsjekle jer sam zapravo bio svjestan da sam na tom mjestu tada ja trebao biti. Odmah sam pozvao policiju i hitnu pomoć. Došao sam do vozila s drugim ljudima, vrata sa strane vozača se nisu mogla otvoriti, pokušavali smo u nekoliko navrata, ali nismo uspjeli.

U BMW-u je bio samo vozač koji je bio ozlijeđen i nisam siguran je li bio pri svijesti. Ja sam bio prisutan do dolaska hitne pomoći, a nakon što je hitna stigla, ja sam otišao”, rekao je svjedok na sudu.

Prema presudi, 28-godišnji konobar je tog jutra upravljao BMW-om Borongajskom cestom s najmanje 2,50 promila alkohola u krvi, kako je to ustanovio samostalni vještak za toksikološka vještačenja.

“Dolaskom do neposredno ispred raskrižja s ulicom Milana Begovića, te izlaskom iz desnog preglednog zavoja, izgubio je nadzor nad vozilom na mokrom i skliskom kolniku, te u zanošenju prednjim kotačima naletio na rubni kamen.

Potom je sletio van kolnika i lijevim bočnim dijelom vozila naletio na stup javne rasvjete. Dakle, vozač motornog vozila je uslijed prekomjerne brzine prouzročio prometnu nesreću s tjelesnom ozljedom”, naglasila je sutkinja.

Osumnjičeni vozač priznaje kako je tog jutra bio pijan, ali tvrdi da on nije vozio. “Spavao sam na suvozačevom mjestu, a vozilom moga oca upravljao je moj prijatelj. S nama su tada bili još dvojica prijatelja, ali oni su nakon prometne nesreće odmah otišli. Bio sam dosta pijan i ne znam kako sam se našao u hitnoj.

Glava mi je bila krvava valjda od udarca, i alkotestiran sam u kolima hitne pomoći, krv i mokraću su mi uzeli na Rebru. Već ranije sam imao problema vožnje pod utjecajem alkohola pa tog jutra nisam htio voziti”, tvrdi 28-godišnjak.

No, njegovu obranu opovrgnuli su svjedok i policajci koji su bili na očevidu nesreće. Sutkinja ga je osudila na 1.790 eura kazne i 337 eura troškova postupka. Ukupno, dakle, mora platiti oko 2.130 eura. Dobio je i tromjesečnu zabranu upravljanja.dnevni.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU