Korisnici iPhone 15 Pro modela prijavljuju novi problem

Nedugo nakon predstavljanja, većina pametnih telefona susretne s nekim problemima, koji kasnije budu ispravljeni softverskim putem. Ista sudbina zadesila je i nedavno predstavljenu iPhone 15 seriju, a naročito Pro modele. Ovi telefoni sada imaju novi problem.

Najnoviji problem koji se pojavio na iPhoneu 15 Pro i iPhoneu 15 Pro Max odnosi se na NFC modul. Naime, prema najnovijim informacijama korisnika, NFC modul može biti oštećen nakon bežičnog punjenja.

Za sada je prijavljeno nekoliko izolovanih slučajeva, ali se dešavalo toliko često da se ne može zanemariti. Prilikom zamjene telefona, zaposlenici u Apple Storeu naveli su kupcima da je NFC modul jednostavno ostao bez funkcije.

Kao razlog ovom problemu navodi se korištenje podloge za bežično punjenje u BMW automobilima, a korisnici su rekli da nisu imali isti problem sa starijim iPhoneima.

Dakle, za sada problemi, uglavnom, pogađaju iPhone 15 Pro/15 Pro Max korisnike koji voze BMW, iako se jedan vlasnik Toyote Supre iz 2023. godine javio sa istim problemom.

Nadati se da će Apple ovaj problem uspjeti riješiti softverskim putem, kao što je bio slučaj sa pregrijavanjem iPhone 15 Pro modela.

Za neupućene, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max imaju problema sa pregrijavanjem, a Apple se oglasio da su idenfitikovali nekoliko razloga koji mogu uzrokovati da se iPhone pregrijava. Tako su naveli da se uređaj može pregrijati tokom prvih nekoliko dana nakon prvog paljenja telefona ili vraćanja uređaja na tvorničke postavke, a zbog povećane pozadinske aktivnosti. Takođe, pronašli su grešku u iOS-u 17. Na kraju su iz Applea naveli da će uskoro poslati nadogradnju koja će ispraviti ovaj problem.

Korisnici iPhone 15 Pro modela prijavljuju novi problem appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU