Korisnici se teško “opraštaju” od Internet Explorera: “Bio je najgori, ali je bio dio porodice”

Nakon 27 godina, Microsoft se konačno oprostio od web preglednika Internet Explorer, te će korisnike Explorera preusmjeriti na najnoviju verziju svog preglednika Edge.

Od 15. juna Microsoft je prekinuo podršku za Explorer na nekoliko verzija sistema Windows 10 – što znači da nema više produktivnosti, pouzdanosti ili sigurnosnih ažuriranja. Explorer će ostati funkcionalni preglednik, ali neće biti zaštićen od novih prijetnji.

Mnogi bi rekli da je ovaj potez odavno zakasnio. Explorer je dugo bio bolji od svojih konkurenata, a godine lošeg korisničkog iskustva učinile su ga predmetom mnogih internetskih šala. Tako je i ovaj put. Izdvajamo neke od najsmješnijh “oproštaja” na internetu:

Tom Warren, urednik Vergea, podijelio je na Twitteru i mini-strip koji pokazuje kako je (ne)slavni preglednik prestao reagirati čak i kada je trebao otići sa ovoga svijeta.

“Trebale su godine da preuzmeš stvari, stalno si ‘štekao’, a drugi preglednici prilično su te brzo zamijenili. Ti si jedan od prvih preglednika koje sam koristio. Zahvaljujući tebi imam puno uspomena. Zbogom, prijatelju”, napisao je jedan od korisnika društvenih mreža.

Većina internetskih šala uključivale su Explorer “na postelji” i sa nadgrobnim spomenicima. “Sahrani” se pridružila i konkurencija. Korisnici dijele fotografije s logotipima drugih preglednika poput Chromea i Mozille koji poziraju na grobu Internet Explorera.

Jedno je sigurno. Kreativnosti nije nedostajalo…

The post Korisnici se teško “opraštaju” od Internet Explorera: “Bio je najgori, ali je bio dio porodice” appeared first on Noob.ba.


www.noob.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU