Krali automobil u Sarajevu, pa pustili psa na policajce

Dramatična noć u Sarajevu

U srijedu navečer oko u 23:05 sati policija je obaviještena da je u ulici Turhanija, područje općine Centar Sarajevo, u toku teška krađa putničkog motornog vozila.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su na izvršenju krivičnog djela zatekli dvije nepoznate osobe, koje su se pokušale udaljiti s mjesta događaja. Jednu od njih policajci su odmah zadržali, dok je druga, vodeći psa na povocu, nastavila bježati da bi, nakon što su je policijski službenici sustigli, pustila psa s povoca na policijske službenike, piše Klix.

Tom prilikom je pas napao i ugrizao za nogu jednog policijskog službenika nanoseći mu povredu u predjelu noge, tako da je policijski službenik, kako bi spriječio daljnji napad, upotrijebio službeno vatreno oružje, ispalivši iz pištolja dva, a pošto se napad nastavio, i još tri metka prema psu.

Nakon toga policijski službenici su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, uhapsili A. N. rođenog 1986. godine iz Sarajeva.

Također, policijski službenici su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe u pokušaju, uhapsili A. Z. rođenog 1978. godine iz Vogošće.

Povrijeđenom policijskom službeniku ljekarska pomoć je pružena u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje su mu ustanovljene lakše tjelesne povrede.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU