‘Krimolovci’ u februaru zaprimili 392 poziva od čega 29 s korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u februaru registrovali ukupno 392 poziva, od čega je 29 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije “Krimolovci” zaprimljen je ukupno 291 poziv, od kojih je osam bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Također, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e, zaprimljena je 101 prijava, od čega je 21 bila sa korisnim informacijama, od kojih je pet dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e.

Istovremeno, u februaru je pristiglo 35 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA, ili su dostavljene od nadležnog policijskog tijela.

Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da je nadležnim tužilaštvima dostavljeno pet izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Pored toga, policijski službenici SIPA-e su dali 40 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja Krimolovci – 080 020 505, saopćeno je iz SIPA-e.

(FENA) M. L.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU