20.5 C
Sarajevo
Nedjelja, 4 lipnja, 2023

”Kristal soli 2018”: Udruženje poslodavaca FBiH predstavlja nezavisan glas s više od hiljadu članova

Najznačajniji privredni događaj godine „Kristal soli 2018“ održan je u petak 20. septembra u Hotelu President, a među šest kategorija žiri je dodIjelio Specijalno priznanje za razvoj privrede. Ovo priznanje zavrijedilo je Udruženje poslodavaca Federacije BiH Sarajevo.

Udruženje poslodavaca u FBIH (UPFBIH) osnovano je 2002. godine kao dobrovoljna neprofitna i nezavisna organizacija poslodavaca u FBiH.

Utemeljno na principu dobrovoljnog članstva i na načelima slobode udruživanja UPFBiH štiti i zastupa prava i interese svojih članova radeći na stvaranju uslova za povoljnije poslovno okruženje. UPFBiH svojim aktivnostima promoviše stvavove i mišljenja poslodavaca i jedini je priznat predstavnik poslodavaca u socijalnom dijalogu na nivou FBiH. Udruženje poslodavaca danas predstavlja snažan i nezavisan glas poslodavaca s ukupno više od 1.000 pojedinačnih i kolektivnih članova koje je prepoznato na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou. Konačni cilj UPFBiH je ojačati svoje članice, ali i cijeli privredni sektor za konkurenciju koja ih čeka ulaskom BiH u Europsku Uniju.

Prateći evropske i svjetske trendove u privredi, Radio-televizija Slon treću godinu zaredom organizovala je najznačajniji privredni događaj godine u TK „Kristal soli“.

Najistaknutiji privrednici ponijeli su laskave titule najboljih u kategoriji za koju su nominovani, a najbolje je birao žiri sastavljen od predstavnika poslodavaca, obrtnika i ekonomskih stručnjaka.

Akcenat je stavljen, između ostalog, na poduzetnički aktivitet, kao jedan od faktora razvoja Tuzlanskog kantona.

rtv.slon

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU