Kuća od kontejnera puna iznenađenja: Štedljiva, dolazi s kompletnim uputstvima i stoji 12.000 eura

Bez obzira želite li manji životni prostor ili ste u potrazi za ljupkom kućicom za odmor, Gaia je zaista izvrsna opcija

Je li neka kuća lijepa ili ružna, stvar je osobnog ukusa o kojemu ne valja raspravljati, no je li neka kuća arhitektonski zanimljiva, kvalitetna i radi li pomak u promišljanju stanovanja, stvari su o kojima se svakako može diskutirati.

Gradnja kuće je stresan pothvat u koji se mnogi ne žele upustiti zbog brojnih troškova koji su gotovo bez iznimke veliki financijski udarac za pojedinca i obitelj. Upravo ti razlozi potiču na promišljanje alternativnih mogućnosti stanovanja, među kojima je sve zanimljivija i traženija gradnja građevina od spremnika za prevoženje velikih tereta, odnosno brodskih kontejnera. Kuće sagrađene od takvih modularnih elemenata sve su kompleksnije i kvalitetnije, a nimalo ne gube na udobnosti i toplini.

Ekološki su prihvatljivije, jeftinije i praktičnije rješenje te imaju sve više zagovornika. Što ne čudi, s obzirom na to da kuću od mobilnog kontejnera možete preseliti na novu lokaciju i ponovno posložiti za znatno manje utrošenog novca, vremena i truda u usporedbi sa sredstvima koje iziskuje klasična gradnja kuće na novoj lokaciji. 

S Gajom vam ne trebaju vanjski izvori energije ili voda jer ova kuća koristi sunčevu energiju i energiju vjetra. Opremljena je solarnim pločama, kao i vjetroagregatom, koji osigurava punjenje baterija u svako doba dana i u svim godišnjim dobima, a potrošnju, punjenje baterije kao i druge parametre možete pratiti uz pomoću mobilne aplikacije. Kuća je također opremljena sustavom za zadržavanje kišnice koja se filtrira i distribuira u kupaonicu i kuhinju. Osim toga,  opremljena je hladnjakom, bojlerom i ostalim uređajima od 12 V i 24 V. No, ako je potrebno uz pomoću invertera može generirati veći napon od 110 V do 230 V.

Kuća je također zamišljeno kao pristupačno alternativno rješenje za stanovanje i koristi dostupne i financijski isplative materijale:   drvo, šperploču od smreke za unutrašnjost te valovite metalne ploče za krov. 

Izgradnja jedne traje svega tri mjeseca, a što se tiče interijera, postoji mnogo načina prilagodbe. Standardni dizajn uključuje mnoštvo vrlo pametnih rješenja za pohranu koja zauzimaju malo prostora, a istovremeno su prikladna i atraktivna. U ovoj malenoj kući možete puno toga otkriti.Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU