“Kultura u vrijeme distance” tema prve bosanskohercegovačke online studentske konferencije

“kultura u vrijeme distance” tema prve bosanskohercegovačke online studentske konferencije

“Kultura u vrijeme distance” tema je dvodnevne prve bosanskohercegovačke online studentske konferencije, koju sutra i prekosutra organizuje Odsjek za kulturalne studije Filozofskog fakulteta zeničkog Univerziteta.

Očekuje se veći broj učesnika iz naše zemlje, ali i inostranstva, a među njima su učešće najavili sadašnji i raniji studenti ovog Odsjeka, te pojedine profesorice i profesori sa zeničkog i regionalnih univerziteta. U okviru Konferencije predviđeno je da studentice i studenti izlažu svoje radove na četiri podteme: “Identiteti pod maskama”, “Distanca kao način života”, “Mediji i društvene mreže u doba pandemije” i “Studiranje u doba pandemije”, a svojim će izlaganjima nastojati problematizirati neke od kulturoloških dilema s kojima smo suočeni u doba pandemijeCOVID-a 19.

„Veliki značaj ove Konferencije jeste upravo to što će se naši studenti kulturalnih studija na jedan ozbiljan i promišljen način osvrnuti na sve ono što nas je snašlo u proteklih godinu dana, dajući svoju analizu i tumačenje svih tih dešavanja, sa akcentom na pitanje kako opstaje kultura u takvim uvjetima“, ističe profesor doktor Damir Kukić, profesor na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Zenici, a ujedno i rektor zeničkog Univerziteta.

„Vrijeme u doba koronavirusa naučilo nas je da trebamo biti fleksibilni i da neprilike tokom pandemije možemo iskoristiti kao prilike za nove načine življenja, aktivizma i djelovanja“, naglašava Nerdžis Čaplja, diplomirani kulturolog i planirana moderatorka tokom drugog dana rada konferencije “Kultura u vrijeme distance”.(V.J.)Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU