Labudica umrla od “slomljenog srca” nakon što su joj tinejdžeri uništili jaja

U toku je istraga jer je riječ o zaštićenoj vrsti…

Mama labudica uginula je od “slomljenog srca” nakon što su joj tinejdžeri razbili gnijezdo s jajima.

Labudica je gnijezdo savila u Boltonu kod Manchestera krajem maja, a grupa mladih vandala gađala ih je ciglama i kamenjem. Tri jaja su razbili, a od ukupnih šest koje je polegla u gnijezdo, labudici su nestala još dva u narednim sedmicama.

A onda je pronađeno i njeno mrtvo tijelo. Mediji pišu kako je njen partner nestao nakon napada na gnijezdo i jaja. Stručnjaci smatraju kako je labud bio pod prevelikim stresom zbog čega je napustio labudicu.

“Nema se tu što reći. Vjerojatno je uginula od slomljenog srca jer je ostala bez svog životnog partnera”, rekao je aktivist Sam Woodrow, dok je Michael Mason koji se brinuo o labudici napisao koliko je šokiran cijelom situacijom.

“Ne želim pisati o tome jer je tužno. Pisao sam vam o labudici koja je izlegla šest jaja, ali su joj ih razbili. Potom su je uznemirivali psi i druge životinje te je ostala samo s jednim jajetom. Njen partner je otišao, a jutros su mi javili da su je našli mrtvu. Plače mi se”, napisao je Mason na društvenim mrežama, pišu 24 sata.

U toku je istraga jer su labudovi u Britaniji vrsta zaštićena zakonom.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU