Liječnici kažu da im je ta pojava pravi misterij – TNTPortal

Ja’bari Gray rodio se 1. siječnja i pravo je čudo da je preživio. Sve do 37. tjedna pretrage su pokazivale da je zdrava beba, ali onda su liječnici primijetili da ne dobiva na težini i da mu padaju otkucaju srca, pa su izveli hitni carski rez. Maleni Ja’bari nije plakao kada se rodio što je potpuno šokiralo roditelje koji već imaju dvoje djece, piše Večernji list.

Ovaj hrabri dječak težio je samo 1,36 kilograma, a osim toga ono što je najviše zabrinjavalo liječnike bila je činjenica da se Ja’bari rodio bez velikog dijela kože.  Imao je kožu na glavi, licu i dijelovima ruku i nogu. Oči su mu bile zatvorene, nije mogao samostalno disati i zbog teških bolova je primao lijekove, a liječnici su mislili da neće to sve izdržati.

Njegova majka Priscila rekla je za medije da mu je cijelo tijelo bilo crveno i da su mu vene bile jako vidljive.  Ipak, nakon sedam mjeseci intenzivne njege došao je do 6,35 kilograma i stanje mu se poboljšalo – sve zahvaljujući postepenom presađivanju kože u dječjoj bolnici u Houstonu.

Liječnici su uzgojili kožu u laboratoriju, iz stanica uzetih sa stražnjeg dijela uha. Polako mu smanjuju dozu analgetika i nadaju se da će u kolovozu moći ići kući.  Iako se njegovo stanje popravlja, liječnicima je rođenje bez kože i dalje veliki misterij. Razne pretrage pokazale su da se ne radi o genetskim predispozicijama, a putem stranice GoFundMe prikuplja se novac za daljnja istraživanja, prenosi Health.

 

TNTPortal

 

Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU