Lijepa gesta: Muftija i glavni imam djeci bez roditeljskog staranja u Zenici podijelili bajramske paketiće

Dizdarević je kazao kako je ovaj gest izraz poštovanja prema ovoj djeci …

Muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Zenica Jakub ef. Salkica danas su posjetili Javnu ustanovu “Dom porodica” Zenica gdje su štićenicima podijelili bajramske poklone, a zauzvrat su nagrađeni osmjesima i prigodnom predstavom.

Muftijstvo zeničko ove godine osiguralo je 85 bajramskih poklona za sve štićenike Javne ustanove “Dom porodica” Zenica, a zenički muftija Mevludin ef. Dizdarević je kazao kako odgovornim odnosom prema ovoj djeci pokazuju i odgovornost spram budućnosti.

“Našim odnosom prema ovim kategorijama govorimo najviše o sebi. Prošle godine smo u ovaj dom došli sa ‘bajram bankom’, ovog puta donosimo bajramske paketiće. Islamska zajednica domu je donirala prerađeno kurbansko meso, a u okviru svojih kapaciteta i mogućnosti i ubuduće ćemo nastojati da podržimo sve projekte od značaja za ovu ustanovu”, istakao je muftija Dizdarević.

Direktorica JU Dom porodica Draženka Subašić je kazala da su bajramski paketići radost za djecu ove ustanove.

“Pored paketića, nadam se da će poruke koje je muftija Dizdarević uputio djeci dugo nositi u svojim srcima”, izjavila je Subašić.

Dizdarević je kazao kako je ovaj gest izraz poštovanja prema ovoj djeci te da im čitavo društvo mora ukazati poštovanje te im svima zaželio da izrastu u samostalne osobe koje će izgraditi svoje porodice i koja će biti ponos države i naroda.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU