1.6 C
Sarajevo
Utorak, 28 ožujka, 2023

Likovi iz crtića kojih smo se plašili kao djeca

Ovo su neki zli likovi iz crtića kojih smo se plašili kao djeca

Kojeg su to likovi iz crtića kojih ste se vi plašili kao djeca?

Nije tajna da u dječjim crtićima dobro mora pobijediti zlo. Međutim, negativni likovi često daju veći dojam na mlade gledatelje od pozitivnih junaka, čak i imaju svoje mlade obožavatelje.

Želimo vas podsjetiti na neke “strašne” likove iz crtanih filmova zbog kojih su mnogi od vas spavali sa upaljenim svjetlom. Neki likovi su bili tu da nas nauče šta je to “zloba” i po čemu se razlikuje od “dobrog” na čemu im treba biti zahvalan, piše STUDOMAT.

Ursula

Jedino što je više zastrašujuće od Ursulinog ljepljivog plavog sjenila na očima popularnom crtiću “Mala sirena” bio je strah da će se ona pojaviti u vašoj kadi i očarati vas jednom od njenih jadnih nesretnih duša, čak i ako ste bili prilično sigurni da nikada niste potpisali ugovor za vječnu mladost, suvišne noge ili bilo šta drugo.

Groka

Groka je zloslutno stvorenje čije zastrašujuće prisustvo plaši sve kamo god krene. Pojavi se nepozvana i rijetko nešto kaže. Prohladna aura okružuje Groku i tlo se zaleđuje ispod nje.

O životu Groke malo se zna, jer ona ne voli nikoga i niko je zapravo ne voli. Obično ona prijeteći bulji svojim okruglim očima i nestane čim dobije ono po što je došla. Iako se Mumijevi plaše Groke, oni također žale njenu očajničku usamljenost.

Gargamel

Gargamel je fiktivni lik iz stripa i crtanog filma Štrumfovi. To je zli čarobnjak, vječiti neprijatelj štrumfova. Također, on je alhemičar koji ima sposobnost pravljenja čarobnih napitaka. Glavni cilj u životu mu je da uništi sve štrumfove tako što će ih ili pojesti ili pretvoriti u zlato. Živi zajedno sa njegovim mačkom Azraelom.

Gargamel je čovjek koji je neprekidno pogrbljen. Njegova tamna odjeća je pohabana i zakrpljena, a zubi pokvareni. On je mizantrop, i mrzi svakoga, a naročito Štrumfove, dok ponekad glumi prijateljstvo, ako će iz toga izvući korist za sebe.

Cruella de Vil

Kruela de Vil ili Zlica od Opaka (engl. Cruella de Vil) izmišljeni je lik koji se pojavljuje u romanu Dodi Smit „101 dalmatinac” iz 1956. godine, te u Diznijevom animiranom filmu „101 dalmatinac”.

U svojim pojavljivanjima, Kruela kidnapuje 97 ili 99 štenaca dalmatinaca zbog njihovog krzna. U filmskoj verziji se otkriva razlog zbog kojeg ona bira isključivo krzno štenaca, jer kako kratkodlaki psi stare, njihovo krzno postaje grubo, te se ne prodaje podjednako dobro kao fino, meko krzno štenaca u industriji prerade krzna.

Zla kraljica

Zla kraljica iz “Snjeguljice” zbilja nas je znala uplašiti, ali kad se pretvori u staricu da iskuša mamu princezu jabukom, tada nam se koža naježi.

likovi
likovi iz crtića kojih smo se plašili kao djeca

Njezin glas, pokreti i motivi kao vještice ozbiljno uznemiruju, čak i za dječiji film iz 30-ih. Ona je originalna zla vještica koja nam je dolazila u snove i plašila nas.

Dr. Claw

Dr. Claw je vođa je sindikata zlog zločina koji se zove M.A.D. Prikazane su samo njegove ruke u srebrnim rukavicama sa zlatnim šiljastim trakama na zapešću.

Ako se sjetite još nekih zlih likova iz crtića koji su obilježili vaše djetinjstvo pišite nam u komentarima.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU