Ljekari Tuzlanskog kantona: Trebamo vašu podršku!

Ljekarska komora Tuzlanskog kantona ovim putem izjavljuje da stoji iza rada svih zdravstvenih radnika Kantona i poručuje svim kolegama ljekarima, ali i svim zdravstvenim radnicima, kao i svim oboljelim od COVIDA 19, da susjeća sa njihovim teškoćama u radu i smetnjama koje osjećaju.

Stigmatizaciju oboljelih oštro osuđujemo! Pridružujemo se riječima studenata koji su prvi napisali pismo osude onima koji blate i diskriminiraju pacijente. Podržavamo i napore Sindikata doktora medicine i stomatologije TK da se ovakve pojave spriječe. Sramotno je i nezamislivo da bilo ko samo zato što je bolestan bude oblaćen i stavljen na stub srama i da osjeća bilo kakvu nelagodnost zbog toga.

Mi ne biramo bolest, bolest ne bira koga će zahvatiti. I zdravstveni radnici nisu pošteđeni toga, čak su izloženi većem riziku bolesti nego ostali. Bez obzira što smo nedovoljno zaštićeni, izloženi bolesti, mi prihvatamo tu odgovornost jer se pacijent mora liječiti i mora dobiti maksimum od svakog zdravstvenog radnika.

Zarazne bolesti su dio rizika našeg posla i nikada nisu bile prepreka da takve pacijente ne liječimo. Od takvih bolesti oboljevaju i zdravstveni radnici. Očekujemo i dalje podršku javnosti i aplauze svaki dan u 20.00 h, ali i bolju ličnu zaštitu zdravstvenih radnika i bolju medicinsku opremu da bi naša usluga bila još bolja i kvalitenija. Osuđujemo sve neodgovorne osobe koje na bilo koji način diskriminiraju oboljele i pozivamo nadležne strukture da se takve aktivnosti preveniraju.

Još jednom naglašavamo da ljekari TK pružaju najbolje što mogu i znaju i ulažu maksimalne napore kako bi oporavak obolelih sa COVID 19 infekcijom bio što brži i kvaliteniji. Od pacijenata očekujemo punu suradnju, povjerenje u zdravstvene radnike, istinite podatke bez obzira kakvi su. Strah od stigmatizacije nema mjesta u liječničkoj djelatnosti.

Iskren odnos pacijenata i ljekara, uzajamno povjerenje sigurno će dati zadovoljavajuće rezultate liječenja i brzi oporavak oboljelih, navodi se u saopćenju Ljekarske komore TK.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU