Ljekarka iz BiH zaražena koronom: Četiri dana boli koža gdje god se dodirnem

Bilo joj jeteško disati, imala je imala bolove u plućima, a ovo je njena poruka svima koji ne vjeruju u korona virus…

Mersiha Čerkezović, doktorica zaposlena u Domu zdravlja Živinice, zaražena je koronavirusom.

Tu informaciju podijelila je na Facebook profilu u nadi da će osvijestiti građane da koronavirus nije nimalo bezopasna bolest i da se bez maske ne ide nigdje, prenosi Faktor.

– Za sve one koji ne vjeruju u Covid 19 ja sam ga iskusila na svojoj koži, i još se nisam izborila, 12 dana od pojave simptoma. Kao ljekar, internista, nisam mogla a da ne budem blizu pacijentima, bez obzira na zaštitu. Pa ja ne mogu bježati od ljudi, to je moj posao, stalno sam govorila. Mislila sam da sam u top formi, ne pušim i ne pijem, atletske konstitucije, sportom se uvijek bavila, pa šta meni može virus. A pokosio me, četiri dana boli koža gdje god se dodirnem, poslije gušenje, stezanje u prsima, terapiju uključila sve po smjernicama – napisala je Čerkezović.

Napisala je da je bilo teško disati i da je imala bolove u plućima.

– Strah se javlja, a nisam nikada bila paničar. Šesti dan malo popušta, bolovi u prsima ostaju do devetog dana. Gušenje prestalo danas, kašlja još ima. Sada se zamislim kako bi to izgledalo kod strijih bolesnika sa komorbiditetima – navela je Čerkezović, ističući da se drži distanca i da se obavezno nosi maska.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU