Ljetna čarolija u Jajcu: Kalendar događaja obećava nezaboravno iskustvo!


Jajce, mali grad impozantne povijesti i bogate kulturne baštine, ponovno je stavljen pod reflektore javnosti s objavom svog godišnjeg kalendara događaja za 2024. godinu.

Ovaj kraljevski grad, koji je oduvijek bio kamen temeljac kulturne i povijesne raznolikosti Bosne i Hercegovine, i ove godine će biti domaćin niza manifestacija koje će očarati posjetitelje svojom raznolikošću i bogatstvom.

U svibnju/maju, kada priroda oživljava svojom svježinom i zelenilom, Jajce će ugostiti niz događaja koji će zasigurno oplemeniti dušu i osvježiti um. Od 6. do 12. svibnja/maja održat će se XVII. izdanje Plivskih omaha, manifestacija koja okuplja ljubitelje kulture i tradicije u Javnoj ustanovi “Dom kulture Jajce”. Za ljubitelje brzine, 11. svibnja/maja rezerviran je Međunarodni auto slalom u organizaciji SAK “Komotin”. Nedjelja, 12. svibnja/maja, donosi XIV. Biciklijadu dolinom rijeke Plive u režiji Planinarskog društva “Ćusine”, priliku za istinsko uživanje u prirodi i sportskom duhu.

Lipanj donosi još više uzbuđenja, s nizom događanja koja će oduševiti sve posjetitelje. Obilježavanje 561. obljetnice smrti kralja Stjepana Tomaševića 5. lipnja/juna podsjetit će nas na veličanstvenu prošlost ovog grada. Ljetni koncert Gradskog duhačkog orkestra 8. lipnja/juna obećava glazbeni spektakl za sve generacije. Moto susret, Eko-regata, proslava sv. Ivana Krstitelja i Kraljevski festival zabave samo su neki od događaja koji će obilježiti ovaj mjesec.

Sredinom srpnja/jula, Jajce će se pretvoriti u srednjovjekovnu kulisu s Danima srednjovjekovlja, koje organiziraju Javna ustanova “Agencija Jajce” i Udruga vitezova kraljevskog grada Jajca. Potom, Festival folklora “Dani Vlatka Jurića” donosi boje i ritmove tradicionalnih plesova i pjesama. Jajce Summer Fest će dodatno začiniti srpanj(jili, pružajući posjetiteljima nezaboravno glazbeno iskustvo.

Likovna kolonija “Jajce art 2024.” u kolovozu/avgustu pretvorit će grad u slikarsko platno, dok će IX. Međunarodni skokovi s vodopada osigurati adrenalinsku zabavu za sve hrabre duhom.

Iako je kalendar pun do kraja ljeta, Jajce ne jenjava ni u rujnu/septembru. Auto rally “Jajce 2024” i projekcija filmova Sarajevo Film Festivala nastavljaju tradiciju uzbuđenja i kulture u ovom prelijepom gradu.

Stoga, ljubitelji zabave, kulture i avanture, rezervirajte datume i uputite se u Jajce, mjesto koje će vas zasigurno oduševiti svojom raznolikošću i gostoprimstvom. Jajce grad koji nikad ne prestaje očaravati!

 

SVIBANJ/MAJ

6.-12.5. XVII Plivske omahe
JU „Dom kulture Jajce“

11.5. Međunarodni auto slalom
SAK „Komotin“

12.5. XIV Biciklijada dolinom rijeke Plive
Planinarsko društvo „Ćusine“

16.-19.5. Dječji festival folklora „Jajce”
KUD „Jajce“

18.5. Međunarodni dan muzeja
Franjevački muzej Jajce

LIPANJ/JUNI

5.6. Obilježavanje 561. obljetnice smrti kralja Stjepana Tomaševića
JU „Agencija Jajce“

8.6. Ljetni koncert
Gradski Duhački Orkestar / Limena glazba Jajce

14.-15.6. Moto susret
MK „Padrino“

21.-23.6. XVIII Eko regata
Rafting klub „Jajce“

21.-24.6. Proslava sv. lvana Krstitelja
Župa Podmilačje

22.-23.6. Kraljevski festival zabave
22.6. Koncert: Crvena Jabuka
23.6. Koncert: Tomislav Bralić i klapa Intrade
JU „Agencija Jajce“ i Interconnect

28.6.-6.7. XLIII Pozorišne/Kazališne igre BiH
JU „Dom kulture Jajce“

SRPANJ/JULI

13.-14.7. Dani srednjovjekovlja
JU „Agencija Jajce“ i Udruga vitezova kraljevskog grada Jajca

18.-21.7. VIII Festival folklora „Dani Vlatka Jurića”
KUD „Jajce“

20.7. Jajce Summer Fest: Peđa Jovanović
TNTportal.ba

22.-25.7. IX Likovna kolonija „Jajce art 2024.“
JU „Dom kulture Jajce“

 

KOLOVOZ/AUGUST

1.-3.8. Desant na Jajce
JU „Agencija Jajce“ i Odmori u BiH

10.8. IX Međunarodni skokovi s vodopada
JU „Agencija Jajce“

 

RUJAN/SEPTEMBAR

1.9. Auto rally „Jajce 2024“
Auto klub „Jajce“

6.-9.9. Projekcija filmova Sarajevo Film Festivala u Jajcu
JU „Agencija Jajce“ i Sarajevo Film Festival

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU