1 C
Sarajevo
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
Još

  ‘Ljetna škola mladih’ u Tuzli

  Crveni križ grada Tuzla u periodu od 13. do 17. augusta 2019. godine organizovat će Ljetnu školu koja će biti održana u Eko domu na Majevici, nedaleko od Lovačkog doma.

  Kamp je edukativnog karaktera i ima za cilj pripremu mladih volontera Crvenog križa i članova Službe zaštite i spašavanja, kako Crvenog križa Tuzla, tako i sestrinskih organizacija iz Sombora, Rijeke, Novog Sada, Osijeka, Brčkog, Živinica, Lukavca, Kalesije, Srebrenika i Banovića, za reagovanje u slučaju prirodne i druge katastrofe. Još jedan od ciljeva ovog kampa je priprema za obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći, koji tradicionalno obilježavamo združenom edukativnom – pokaznom vježbom.

  - Oglašavanje -

  Tom prilikom učesnici kampa će realizovati pokaznu vježbu zajedno sa drugim Službama zaštite i spašavanja Civilne zaštite grada Tuzla, na kojoj će imati priliku da pokažu stečena znanja i vještine koje su savladali u toku kampa.

  Svečano otvaranje „Ljetne škole mladih“, planirano je za danas, s početkom u 18 sati.

  U petak, 16.avgusta 2019.godine, u 15.30.sati biće organizovana pokazna vježba, nakon koje će uslijediti evaluacija vježbe, dogovor oko obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći, te svečano zatvaranje kampa i druženje.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO