Ljetovanje na Jadranu sve nedostižnije za građane BiH…

Sezona godišnjih odmora sve je bliža. Građanima naše zemlje, kako piše Večernji list BiH, već godinama najpoželjnije destinacija za godišnji su Turska i Jadran.

Turističke agencije pripremile su različite ponude pa i za građane koji nisu “dubokog džepa”, i to na rate. Ipak, najveći broj odlučuje se za bliže destinacije, i to vlastitim automobilom.

Zbog blizine Jadran je najčešći izbor. Dok jedni preferiraju Dalmaciju, dio se odlučuje za Neum ili pak Crnogorsko primorje, pa i sve atraktivniju Albaniju. Da Hrvatska postaje preskupa za naše džepove, potvrdili su novinari Splitskog dnevnika. Prema njihovu istraživanju, Jadran postaje sve nedostižniji i stanovnicima unutrašnjosti Hrvatske, što znači još manje dostižana bh. građanima s obzirom na to da su nam prosječne plaće znatno niže. Prema njihovoj računici, četveročlanoj porodici za sedmicu na moru potrebno je najmanje 2500 KM ili gotovo tri prosječne bh. plaće!

U Grčkoj i Crnoj Gori, barem kako sad stvari stoje, cijene ostaju na prošlogodišnjoj razini, dok je skok cijena primjetan u Hrvatskoj. Prema agencijama, cijene boravka na hrvatskoj obali skočile su između 5 i 15%.

Osim smještaja, par ležaljki sa suncobranom u Hrvatskoj između 20 i 40 KM, ako vam je do slatka na plaži potrebno je izdvojiti između 5 i 6 KM, koliko košta palačinka, odnosno 3 KM za krofnu. Kugla sladoleda je 2 KM, dok je sok od pola litre 4 KM. Kafu ćete platiti minimalno 2 KM…

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU