10.6 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Ljetovanje na Jadranu sve nedostižnije za građane BiH…

Sezona godišnjih odmora sve je bliža. Građanima naše zemlje, kako piše Večernji list BiH, već godinama najpoželjnije destinacija za godišnji su Turska i Jadran.

Turističke agencije pripremile su različite ponude pa i za građane koji nisu “dubokog džepa”, i to na rate. Ipak, najveći broj odlučuje se za bliže destinacije, i to vlastitim automobilom.

Zbog blizine Jadran je najčešći izbor. Dok jedni preferiraju Dalmaciju, dio se odlučuje za Neum ili pak Crnogorsko primorje, pa i sve atraktivniju Albaniju. Da Hrvatska postaje preskupa za naše džepove, potvrdili su novinari Splitskog dnevnika. Prema njihovu istraživanju, Jadran postaje sve nedostižniji i stanovnicima unutrašnjosti Hrvatske, što znači još manje dostižana bh. građanima s obzirom na to da su nam prosječne plaće znatno niže. Prema njihovoj računici, četveročlanoj porodici za sedmicu na moru potrebno je najmanje 2500 KM ili gotovo tri prosječne bh. plaće!

U Grčkoj i Crnoj Gori, barem kako sad stvari stoje, cijene ostaju na prošlogodišnjoj razini, dok je skok cijena primjetan u Hrvatskoj. Prema agencijama, cijene boravka na hrvatskoj obali skočile su između 5 i 15%.

Osim smještaja, par ležaljki sa suncobranom u Hrvatskoj između 20 i 40 KM, ako vam je do slatka na plaži potrebno je izdvojiti između 5 i 6 KM, koliko košta palačinka, odnosno 3 KM za krofnu. Kugla sladoleda je 2 KM, dok je sok od pola litre 4 KM. Kafu ćete platiti minimalno 2 KM…

- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima