Lokalna fonacija Zenica objavila konkurs za podršku lokalnim idejama i inicijativama

Lokalna fonacija Zenica objavljuje konkurs za podršku lokalnim idejama i inicijativama.

Lokalna fonacija Zenica raspisala je svoj prvi konkurs gdje poziva sve aktivne građane da se prijave kako bi unijeli pozitivne promjene u svoje male lokalne zajednice bilo da se radi o ulici, naselju, mjesnoj zajednici, selu ili gradu.

Konkurs počinje od 01. septembra 2022. godine, dakle danas je prvi dan i traje do 21.09. 2022. godine. Dakle, traje tri sedmice, na ovaj konkurs se mogu prijaviti udruženja građana i neformalne grupe. Kad kažem neformalne grupe, takva grupa treba da sadrži tri osobe koje žele da se sastanu oko rješavanja te neke određene problematike u svojoj zajednici“, navela je članica Lokalne fondacije Zenica Belma Heleg.

belma heleg

Aplikanti sa svojim idejama mogu se prijaviti za oblasti iz zaštitne životne sredine, umjetnosti, kulture, sporta, obrazovanja te uređenja javnih prostora. Za realizaciju ideja koje budu odabrane, namijenjena su i novčana sredstva.

Sredstva sa ovog konkursa ne mogu biti upotrijebljena za podršku pojedincima, također ne mogu ni javnim institucijama i preduzećima, nećemo ni podržavati da se koriste za aktivnosti političkih stranaka, aktivnosti koje promovišu i zagovaraju diskriminaciju i po bilo kojem osnovu, onda određene religije i humanitarnu pomoć. Dakle, to su neka ograničenja. Kada je u pitanju krajnji rok za finalizaciju projekta u ovom konkursu, traje do 15. 04. 2023. godine. Jako je bitno reći, aplikanti odnosno kandidati koji žele da se prijave sa svojom projektnom idejom na ovaj konkurs, moraju određene uslove ispuniti, to je dakle pored ovog što sam se nabrojala, moraju popuniti prijavni obrazac“, pojasnila je Belma Heleg.

Ostale informacije i prijavni obrazac svi zainteresovani mogu pronaći na društvenim stranicama Lokalne fondacije Zenica iz koje još jednom podsjećaju da je ovo jedinstvena prilika za realizovanje ideja kojima se doprinosi poboljšanju društvenog života. (A. S.)

The post Lokalna fonacija Zenica objavila konkurs za podršku lokalnim idejama i inicijativama appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU