Lokalne zajednice će predstaviti projekte na 11. Sarajevo Business Forumu

11. Sarajevo Business Forum će se održati 11. i 12. maja u Sarajevu, a podršku najvećem poslovno-investicijskom događaju u Jugoistočnoj Evropi dala je i Gradska uprava Grada Sarajeva i gradonačelnica Benjamina Karić koja će biti domaćin večere dobrodošlice za sve učesnike i investitore iz cijelog svijeta. Večera dobrodošlice će se održati 10. maja u sarajevskoj Vijećnici.

Tema ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma je „Nearshoring – perspektiva za region“,a interes lokalnih zajednica iz cijele Bosne i Hercegovine za učešće na Forumu i predstavljanje poslovnih i investicijskih projekata je sve veći. Predstavnici općina su iskazali interes za učešćem sa vlastitim projektima na ovogodišnjoj konferenciji, a očekuje se prisustvo velikog broja privrednih subjekata iz cijele BiH.

Najavljen je dolazak delegacije Grada Bijeljine na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem, opština Modriča je aplicirala sa nekoliko lokalnih projekata, dok Grad Tešanj tradicionalno učestvuje na Forumu sa svojim poslovnim projektima. Značajno je spomenuti i Srednjobosanski kanton  koji  je podržao učešće privrednika iz ovog Kantona i predstavljanje njihovih projekata.

Dolazak na 11. Sarajevo Business Forum najavile su i delegacije iz Općine Travnik, Općine Novi Travnik, Općine Breza, Zeničko-dobojskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona, te brojni privrednici iz cijele Bosne i Hercegovine.

Pored toga, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, kao Strateški partner 11. Sarajevo Business Foruma, omogućio je svim općinama iz Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona da se predstave na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu. 120 kompanija sa ova dva kantona imaju, pored same prezentacije poslovanja i projekata, mogućnost sastanaka sa potencijalnim partnerima i investitorima zainteresovanim za ulaganje u našu zemlju kroz besplatno učešće na SBF-u.

11. Sarajevo Business Forum se ove godine održava pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine u saradnji sa strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, te dioničarima BBI banke – Islamskom razvojnom bankom (IsDB)Dubai islamskom bankom (DIB) i Abu Dhabi islamskom bankom (ADIB), tedrugim partnerima.

Online registracija učesnika je dostupna putem web stranice www.sarajevobusinessforum.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU