Loše vijesti za Partizan i Zvezdu iz Eurolige

Generalni direktor Eurolige Paulius Motejunas demantirao je mogućnost da Partizan i Crvena zvezda u skorije vrijeme dobiju višegodišnje licence.

U razgovoru za portal “BasketNews” govorio je, između ostalog, o šansama Partizana i Crvene zvezde da dugoročno osiguraju plasman u Euroligu.

Moramo se usredotočiti na dva različita aspekta. Jedan su trenutni klubovi koji igraju, njihovi navijači i konkurencija kojoj se pridružuju, ali drugi dio je da moramo imati održive klubove. Moramo svi zajedno doći na mjesto gdje ulazimo i razvijamo tržišterekao je Motejunas i dodao:
– Ovo je najteže kada ste generalni direktor Eurolige. Nemoguće je sve usrećiti. Nemoguće je doživjeti sva najbolja mjesta gdje se igra košarka. A Beograd je jedno od najboljih mjesta, očito. Ali iza sebe moramo imati brojke. I provjerite sve ostale rastuće klubove i tržišta.

Osvrnuo se na ključne točke za dobivanje licence.

– Teško je reći što ispunjava sve uvjete da vas tamo dovede. Ali prvo, na čemu radimo? Što je vizija? Na koje mjesto stižemo? Mora biti održivo, dugoročno, nešto što razvija tržište i cijelu ligu, a ne samo jednu regiju.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU