18 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

“Lova iz snova” u nedjelju u Fojnici

Gradsko kazalište mladih “Vitez” će u okviru kulturno-umjetničkog festivala “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne 2019.” u nedjelju, 19. svibnja 2019. godine, u 19 sati, u kino dvorani Fojnica, odigrati predstavu “Lova iz snova”.


Predstava Lova iz Snova vodi nas u ‘tunel’ studentskog života. Studenti povijesti, solo pjevanja i teologije rješavaju emotivne i financijske drame koje su ih pogodile. Vrlo brzo njihovoj drami pridružuje se nova stanarka – frizerka. U nizu zamršenih odnosa situacija postaje gotovo irealna kada se pojave Hanibal i Neron. Tko su oni i otkud oni u stanu ne znaju ni sami likovi, ali nakon spoznaje postaju žedni za novcem što dovodi do novih peripetija u odnosima i čitavu radnju postavlja vrlo komičnom.


Režiju potpisuje Marko Mirković, koji je i autor teksta pisanog po motivima predstave „Hanibal podzemni“ Hrista Bojčeva. U predstavi igraju: Sunčica Strukar, Franko Bralo, Minela Salkić, Nikola Lujić, Ines Pavlović i Robert Šafradin. Asistent režije je Bruno Grebenar, izvršni producent Ivan Sajević. Grafičko oblikovanje potpisuje Borislav Sučić, a na tehnici su Monika Maros i Sara Šantić.


Inače, “Proljeće” se ove godine održava u 15 općina županija Središnje Bosne i Zeničko-dobojske, a od ove godine po prvi puta i u Sarajevu, glavnom gradu naše zemlje. U bogatom i sadržajnom festivalskom programu koji će trajati više od dva mjeseca organizatori su publici priredili brojne događaje iz kulture i umjetnosti: gostovanja HNK Mostar, GKM Vitez, promocije knjiga mladih autora, kreativne radionice iz tradicijske kulture i baštine. Ulaz na sve događaje je besplatan već šestu godinu zaredom.

"lova iz snova" u nedjelju u fojnici
"lova iz snova" u nedjelju u fojnici
"lova iz snova" u nedjelju u fojnici
"lova iz snova" u nedjelju u fojnici
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima